De sterilisatie van een poes gemiddeld 172 euro.
Volledig scherm
De sterilisatie van een poes gemiddeld 172 euro. © Getty Images

Dierenartskosten verschillen enorm per praktijk: 340 euro of 135 euro voor dezelfde behandeling

Dierenartskosten kunnen flink verschillen per praktijk, blijkt uit een steekproef onder dierenartspraktijken. Zo kost een sterilisatie van een poes gemiddeld 172 euro en minimaal 111 euro, maar kan je met een beetje pech een gepeperde rekening van meer dan 240 euro krijgen.

52 reacties

  • Janneke Bergman

    2 maanden geleden
    Bij mijn kat moest er een gebitsreiniging plaatsvinden. Bij mijn dierenarts in Zwijndrecht ongeveer 500 euro, en dan als er foto's gemaakt of iets getrokken moest worden, kwam dit daar nog bovenop. In Papendrecht bij de dierenarts info opgevraagd. Uiteindelijk in Papendrecht laten doen, daar was ik, inclusief 2 foto's de helft minder kwijt!! Niet normaal meer.
  • Wim van Zuilekom

    2 maanden geleden
    Ik woon gelukkig dicht bij de Belgische grens, heb daar een uitstekende en moderne dierenkliniek met kundige dierenartsen waar ik 50% minder betaal dan in ons land, waarom is het bij ons zo duur vraag ik me af ?
  • Ron Balvers

    2 maanden geleden
    @Van Den Burg, uw reaktie "Minima geen huisdieren laten nemen zeker niet afwentelen op de maatschappij of gewoon gaan werken" vind ik stuitend. Wie bent u om te stellen dat iemand met een laag inkomen geen huisdier zou mogen nemen. U zou zich moeten schamen om een grote groep mensen weg te zetten als profiteurs. Veel van deze mensen zijn niet in staat om te werken en vaak alleenstaand en/of eenzaam. Dan is juist een huisdier vaak het enige gezelschap. Daar had u zeker nog niet aan gedacht?
  • Charlotte Veltman

    2 maanden geleden
    Ik ben blij hier te melden dat mijn dierenarts normale prijzen rekent. Natuurlijk zijn de prijzen gestegen, dat is logisch. Maar nog steeds te doen. Mijn dierenarts helpt dieren. En ja huisdieren kosten geld, en dat moet je beseffen. Zorg voor een dier is meer dan voeding en water. Gezondheid zorgt er ook bij. Je moet alleen erg oppassen en niet bij commerciële klinieken terecht komen. Daar betaal je de hoofdprijs.
  • Silvia Fonhof-Bickelmann

    2 maanden geleden
    Pijnstillers voor ons hondje bij de dierenarts € 93,-- voor 30 tabletten. Gaan vergelijken en online dierenapotheek gevonden waar dezelfde tabletten € 28,00 kosten. Je moet wel betalen voor een recept (€ 10,80 ) onbegrijpelijk hoe ze hun zakken vullen.
  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    29

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?