RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Wegwerkers

Twee lichamen gevonden in auto in water bij brug Baltimore

Van een reddingsactie is al geen sprake meer. Beeld © ANP / Rex

In het water bij de brug in Baltimore die eergisteren instortte, zijn twee lichamen gevonden. Het gaat om twee van de zes wegwerkers die waren vermist. Duikers vonden de lichamen in een rode pick-up.

De twee gevonden slachtoffers zijn mannen van 35 en 26 jaar oud en komen uit Mexico en Guatemala. Zij woonden allebei in Maryland, de staat waar Baltimore deel van uitmaakt. 

Pauze op brug

Een containerschip voer deze week tegen een pijler van de Francis Scott Key Bridge in de Amerikaanse stad Baltimore. Door een noodsignaal kon de Amerikaanse rijksdienst voor wegverkeer voorkomen dat er automobilisten op de brug waren, maar een groep van acht werkwerkers was wel op de brug aanwezig voor reparaties. 

De mannen zouden volgens buitenlandse media pauze hebben gehouden toen het rond 01.30 uur 's nachts misging. Acht mensen kwamen in het water terecht. Twee werden al gauw levend gevonden, onder wie een zwaargewond. 

De reddingsactie naar de zes overgebleven vermisten veranderde gisternacht al in een bergingsactie, de politie en kustwacht gingen er niet meer vanuit nog levend mensen aan te treffen. Het water is te koud en het had al te lang geduurd, zeiden zij. 

Stroomstoring,
Lees ook:
Stroomstoring, eerdere botsing: dit moet je weten over brugdrama Baltimore

De politie heeft laten weten dat op sonarbeelden andere voertuigen onder water te zien zijn, maar die zijn bedolven onder de gezonken brugonderdelen. Pogingen de lichamen te bergen zijn voorlopig opgeschort omdat de omstandigheden te veel risico's opleveren voor reddingswerkers.

De vier nog vermiste wegwerkers komen uit Midden-Amerikaanse landen. De gouverneur van Maryland richtte zich tijdens een persconferentie rechtstreeks tot de familieleden van de slachtoffers. "Estamos contigo, ahora y siempre", zei hij. "We zijn er voor jullie, nu en altijd." 

'Grote en langdurige gevolgen'

Het schip dat tegen de brug voer, kampte met een stroomstoring. De autoriteiten doen nog onderzoek naar de oorzaak daarvan. De Amerikaanse minister van Transport, Pete Buttigieg, heeft gewaarschuwd dat het incident 'grote en langdurige gevolgen' kan hebben voor de Amerikaanse logistiek. 

Baltimore is een van de drukste havens van het land en door het instorten van de brug momenteel onbereikbaar. President Joe Biden heeft beloofd 'hemel en aarde te bewegen' om de waterweg snel vrij te krijgen en de brug te heropenen. 

Bekijk ook: zo stortte de gigantische brug in

00:32
In een paar seconden tijd verdween een deel van de brug in Baltimore in het water.