Amerikaanse oud-senator Joe Lieberman (82) overleden

Nieuws
De voormalige Amerikaanse senator en vicepresidentskandidaat Joe Lieberman is overleden. Volgens zijn familie werden complicaties na een val hem fataal. Hij werd 82 jaar oud.
anp
donderdag 28 maart 2024 om 03:04
Afbeelding
beeld anp

Lieberman werd in 1989 senator, en zou dat blijven tot 2013. Hij beschouwde zichzelf als een Democraat, al kreeg hij formeel niet altijd de steun van die partij. In 2006 lukte het hem niet om de voorverkiezingen te winnen en nam hij met zijn eigen partij deel. Hij werd alsnog verkozen, waarna hij zich aansloot bij de Democratische ‘caucus’, min of meer vergelijkbaar met een fractie in Nederland.

In 2000 was Lieberman kandidaat voor het vicepresidentschap van de Verenigde Staten. Presidentskandidaat Al Gore verloor de verkiezingen uiteindelijk van George W. Bush. Vier jaar later stelde Lieberman zich kandidaat voor het presidentschap, maar hij strandde tijdens de voorverkiezingen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederland wil in EU praten over stappen tegen Israël

Nederland wil in de Europese Unie praten over stappen tegen Israël vanwege de oorlog in Gaza. Demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) wil met haar Europese collega's kijken naar het associatieverdrag tussen de EU en Israël om de druk op de regering in Jeruz..

Afbeelding

Walmart uitblinker op Wall Street, Dow even door 40.000 punten

Walmart, het grootste supermarktconcern in de Verenigde Staten, was donderdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers. Verder klom de Dow-Jonesindex gedurende de handelsdag even tot boven de symbolische grens van 40.000 punten.

Afbeelding

Coalitiepartijen zien ambassade niet snel naar Jeruzalem gaan

Het is een opvallende zin in het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB: er zal worden gekeken naar verplaatsing van de Nederlandse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem.

Afbeelding

Landelijke pinstoring in winkels is voorbij, aldus Betaalvereniging

De landelijke storing met pinnen in winkels is voorbij. Dat meldt Betaalvereniging Nederland. De storing begon kort na 18.00 uur. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland zorgde de storing voor problemen met 30 tot 40 procent van de pintransacties in winkels.

Afbeelding

Spanje weigert schip met explosief materiaal voor Israël toegang

Spanje weigert een schip met aan boord explosief materiaal voor Israël de toegang tot de haven van Cartagena. Het gaat om het Deense schip Marianne Danica dat op 21 mei in Cartagena wilde aanmeren. Het krijgt daarvoor geen toestemming.

Afbeelding

Universiteit Leiden laat commissie banden met Israël beoordelen

De Universiteit Leiden (UL) stelt op korte termijn een ethische commissie in die al haar banden met Israëlische universiteiten en gezamenlijke onderzoeksprojecten gaat beoordelen.