Zelfs feestgangers uit Tsjechië op illegale raveparty in Maastricht: meerdere gewonden bij beëindiging

met videoDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Maastricht een einde gemaakt aan een illegale raveparty in een leegstaand kantoorpand. Daarbij zijn twee feestgangers en een agent gewond geraakt. Niemand is aangehouden. Gedurende de ontruiming keerden honderden feestgangers zich tegen de politie en gooiden onder meer met stenen en glas.

  1. Optimistische formatiedag opgeschud door lek, Wilders biedt excuses aan: ‘Onhandig’
    PREMIUM
    met podcast

    Optimisti­sche formatie­dag opgeschud door lek, Wilders biedt excuses aan: ‘Onhandig’

    Op dag één van de week van de waarheid biedt de PVV - naar eigen zeggen per ongeluk - een inkijkje in de belangrijkste wensen van de nieuwe coalitie. Lastenverlichting en de ‘strengste asieleisen ooit’ staan bovenaan het gelekte document. PVV-leider Wilders baalt van de blunder, maar gelooft wel dat de formatie nu ‘meters maakt'. Ook de informateurs zien voortgang, al kan het nog misgaan.
  2. PFAS in de polder: enorme vondst in Friese sloot doet ergste vrezen voor rest van Nederland
    PREMIUM
    46

    PFAS in de polder: enorme vondst in Friese sloot doet ergste vrezen voor rest van Nederland

    In Friesland konden ze hun ogen niet geloven, toen ze zagen dat op sommige plekken in het water maar liefst negenhonderd keer zoveel PFAS zitten als volgens officiële richtlijnen wenselijk. Hoe kan dat, zonder een bedrijf als Chemours in de buurt? En als het in het hoge noorden gevonden wordt, waar dan nog meer? Dijkgraaf Luzette Kroon vraagt om een landelijke aanpak. ,,Het Rijk moet bepalen hoe we hiermee omgaan.”
    Leeuwarden