Biden zegt landelijke hulp toe aan Mississippi vanwege noodweer

Nieuws
De Amerikaanse president Joe Biden heeft hulp van de landelijke overheid toegezegd voor de staat Mississippi die de afgelopen dagen is getroffen door noodweer en tornado's. Zeker 25 mensen zijn omgekomen door het noodweer in de staat. Een persoon overleed in de staat Alabama. Zondag wordt meer noodweer verwacht,
anp
zondag 26 maart 2023 om 10:15 aangepast 10:50
Afbeelding
beeld anp

De noodhulp bestaat uit financiële steun en het sturen van goederen die nodig zijn. Mensen kunnen geld krijgen om een tijdelijk onderkomen te betalen of om hun beschadigde huis te laten repareren.

In sommige dorpen zijn hele woonblokken verwoest door het weer. In Rolling Fork is "bijna alles weggevaagd", zegt een inwoner tegen persbureau AFP. "Mijn stad is weg", zei burgemeester Eldridge Walker tegen CNN. "Vernietiging is het enige dat ik zie. De gemeenschap zit nu in een situatie die we nooit hadden verwacht."

De gouverneur van Mississippi Tate Reeves zei dat er extra medische steun is. Meer hulpdiensten zijn op pad en er werd zaterdag nog actief gezocht naar mensen in de getroffen gebieden. President Biden noemt de situatie hartverscheurend. "We doen alles dat we kunnen om te helpen."

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hulp afwijzen in Ter Apel 2022 was 'onbehoorlijk', zegt Ombudsman

Overheidsinstanties hebben 'onbehoorlijk en ongepast gehandeld' tijdens de crisissituatie in de zomer van 2022 bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Aangeboden hulpmiddelen werden van asielzoekers afgepakt en burgers die hulp boden, werden gewaarschuwd voor arrestatie.

Afbeelding

Nederlandse cyberexperts waarschuwen voor aanval gijzelsoftware

Nederlandse cyberbeveiligingsbedrijven hebben duizenden bedrijven gewaarschuwd voor een wereldwijde aanval met gijzelsoftware. De uit Oost-Europa afkomstige aanvallers staan bekend als de 'Cactus-bende', die sinds eind vorig jaar actief is.

Afbeelding

Blinken: moeten verantwoordelijk omspringen met onenigheid China

De Verenigde Staten en China moeten op een verantwoordelijke manier omspringen met hun meningsverschillen. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken donderdag aan de start van een meerdaags bezoek in China.

Afbeelding

18 oud-adviseurs Trump aangeklaagd voor geknoei verkiezingen

In Arizona zijn achttien oud-adviseurs van Donald Trump aangeklaagd voor het proberen ongedaan maken van de verkiezingsnederlaag van de toenmalige president in 2020. Dat maakte het openbaar ministerie van de staat bekend op woensdag.

Afbeelding

Hooggerechtshof VS buigt zich over onschendbaarheid Trump

Het Amerikaanse hooggerechtshof buigt zich over de vraag of Donald Trump strafrechtelijk vervolgd kan worden voor zijn handelen als president.

Afbeelding

Greenpeace eist in rechtszaal ambitieus stikstofplan van overheid

Met een kort geding wil Greenpeace de overheid dwingen tot het maken van een plan om de stikstofbelasting van de natuur op korte termijn fors te verlagen.