Grote zorgen over verdwijnen spoedeisende hulpen: ‘Stem van regio wordt nu niet gehoord’

met videoPatiënten zullen verder moeten reizen en er zal minder werk zijn voor bewoners in de buurt van ziekenhuizen. Burgemeesters van 29 steden voorzien grote gevolgen als de spoedeisende hulp uit regionale ziekenhuizen verdwijnt.

17 reacties

  • Loek Smits

    1 jaar geleden
    Door de vrije markt werking schoten de particuliere aanbieders voor enkelvoudige problematiek als paddestoelen uit de grond. Denk oa aan de Bergman clinics voor nieuwe heupen. Het beetje verdienmodel voor de algemene zorg werd hierdoor onderuit gehaald. Zij blijven zitten met de dure gespecialiseerde en complexe zorg. Het was wachten op dit soort ontwikkelingen. In de GGZ is het niet anders.
  • Harry Mock

    1 jaar geleden
    Stapje terug in de tijd:de marktwerking en privatisering in de zorg zou alles betaalbaar maken. ondertussen is de markt in handen van enkele grote partijen die met elke zorgverlener apart afspraken moeten maken. Anders wordt de verleende zorg niet aan de verzekerden vergoed. Slotervaartziekenhuis is failliet gegaan. wie volgt als de EHBO overal wordt weggehaald? domino effect is voorspelbaar
  • M. Brand

    1 jaar geleden
    Het platteland wordt berooft van alles: politie, ov, brandweer, banken, winkels, huisartsen en nu weer toegankelijke ziekenhuizen en zorg. In de grote stad zit alles comfortabel bij elkaar en kan met er lekker met het ov heen. Dat men in het buitengebied op leven of dood "even" een stukje verder moet reizen interesseert ze niet! Leven of dood, geld geld is het enige wat ze interesseerd. Sluit ziekenhuizen in de stad, kan het geld naar het buitengebied en blijven er meer mensen leven..
  • Hans Laats

    1 jaar geleden
    Hans Laats. Het doorzetten met de afbraak van de zorg door dit Kabinet baart heel veel zorgen met veel gevolgen. Bewijs maar het tegen deel.
  • Angélique Broekman

    1 jaar geleden
    @Peter Vis. Een mooie gedachte maar u vergeet wel wat. Namelijk de meeste gebroken ledematen komen niet met de ambulance naar de spoedeisende hulp. Die moeten daar met OV/eigen vervoer komen. Hoe denkt u dat deze mensen zich voelen als er geen bus is? Hoe moeten zij dan zorg krijgen? De ambulance komt daar echt niet voor. Je gaat zo nog meer zorgmijders krijgen omdat zorg voor hen niet bereikbaar is. En is niet iedere arts/vk opgeleid? Of werken daar mensen zonder diploma?