Kylian Mbappé.
Volledig scherm
Kylian Mbappé. © AFP

Kylian Mbappé nieuwe aanvoerder Oranje-opponent Frankrijk, Kevin De Bruyne captain van België

Kylian Mbappé is door bondscoach Didier Deschamps benoemd tot aanvoerder van de Franse nationale ploeg. De aanvaller van Paris Saint-Germain neemt die rol over van doelman Hugo Lloris, die na het WK in Qatar is gestopt bij de nationale ploeg.

1. Italiaanse media na rampavond AS Roma: ‘Gebruikelijke Karsdorp, gewoon ongeschikt voor dit niveau’

Italiaanse media na rampavond AS Roma: ‘Gebruike­lij­ke Karsdorp, gewoon ongeschikt voor dit niveau’

Jeremie Frimpong heeft donderdagavond met Bayer Leverkusen een grote stap gezet naar de finale van de Europa League. In Italië werd, mede dankzij een grote fout van Rick Karsdorp, met 0-2 gewonnen van AS Roma. Italiaanse media spraken van een Karsdorp-ramp. In de andere halve finale mag het Nederlands getinte Atalanta dankzij een doelpunt van voormalig PEC-Zwolle spits Gianluca Scamacca blijven hopen op een plek in de eindstrijd.
  2. Hattrickheld Robert Lewandowski redt Barcelona na foutenfestival: tiental Valencia op valreep verslagen
    met samenvatting

Hattrick­held Robert Lewandow­ski redt Barcelona na foutenfes­ti­val: tiental Valencia op valreep verslagen

Robert Lewandowski heeft FC Barcelona behoed voor een nieuwe domper na de nederlaag in de Clásico van vorige week. Na een foutenfestival in de eerste helft stond de thuisploeg op achterstand en tegenstander Valencia met tien man. Merkwaardige acties van Marc-André ter Stegen en Ronald Araujo werden in de tweede helft door de Poolse spits hersteld. Hij zorgde met een hattrick voor een 4-2 overwinning.