Politie VS zet zich schrap vanwege mogelijke arrestatie Trump

Nieuws
De politie in New York zet zich schrap vanwege de mogelijke arrestatie van oud-president Donald Trump. Trump zei te verwachten dat hij dinsdag gearresteerd wordt en hij riep zijn aanhangers daarom op te protesteren. Bronnen vertellen aan CNN dat de politie ook in andere steden, zoals in Washington bij het Capitool, extra alert is.
anp
dinsdag 21 maart 2023 om 06:52
Afbeelding
beeld anp

In New York, waar Trump mogelijk kan worden aangeklaagd, werden maandag uit vrees voor betogers al dranghekken en versperringen geplaatst buiten de rechtbank. Een bron bij de politie zei tegen CBS News dat het voltallige New Yorkse politiekorps dinsdag paraat moet staan.

Het Witte Huis heeft opgeroepen om eventuele protesten vreedzaam te laten verlopen.

Een mogelijke aanklacht tegen Trump draait vermoedelijk om een onderzoek dat zich richt op een betaling van 130.000 dollar aan pornoster Stormy Daniels, van wie de echte naam Stephanie Clifford is. Die betaling werd enkele weken voor de presidentsverkiezingen van 2016 gedaan, naar verluidt om te voorkomen dat zij naar buiten zou treden over een affaire die ze jaren eerder met Trump zou hebben gehad. Trump zelf ontkent dat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Pogacar pakt op tweede dag de leiding in Giro d'Italia

Tadej Pogacar heeft de tweede etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De rit eindigde met een klim naar Santuario di Oropa. De Sloveen van UAE Team Emirates, topfavoriet voor de eindzege, nam meteen ook de leiderstrui over van Jhonatan Narváez.

Afbeelding

Hamas: delegatie verlaat Caïro na einde gesprekken over bestand

De onderhandelaars van de Palestijnse beweging Hamas vertrekken deze zondag nog uit Caïro, nu de gesprekken over een wapenstilstand in de Egyptische hoofdstad zijn geëindigd. Dat zei een Hamas-functionaris tegen persbureau AFP.

Afbeelding

Nieuwszender Al Jazeera op zwart in Israël

Al Jazeera is uit de lucht gehaald in Israël. Na de beslissing van de regering om de activiteiten van de Qatarese nieuwszender te verbieden, is de zender nu op zwart gegaan.

Afbeelding

PSV maandag gehuldigd, rondrit op platte kar en feest in Eindhoven

PSV is voor de 25e keer landskampioen geworden en dat wordt maandag 6 mei gevierd met een huldiging in Eindhoven. De feestelijkheden beginnen om 15.45 uur in het Philips Stadion, waar de spelers een ereronde met de schaal lopen.

Afbeelding

Xi gearriveerd in Parijs voor staatsbezoek en begin Europese tour

De Chinese president Xi Jinping is in de Franse hoofdstad Parijs aangekomen voor een staatsbezoek, melden Chinese staatsmedia. Hij heeft er maandag een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron en Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

Afbeelding

Crypto.com wil meer sportsponsoring na deal Miami Grand Prix

Crypto.com wil meer sporten gaan sponsoren, nadat het handelsplatform voor cryptomunten de titelsponsor werd van het Formule 1-evenement in Florida, de Crypto.com Miami Grand Prix.