ANP
Volledig scherm
© ANP

Zorgen over stijgend ziekteverzuim: ‘Maak nieuwe afspraken over ziek melden’

Mkb’ers zien het ziekteverzuim toenemen en maken zich grote zorgen, blijkt uit onderzoek van Interpolis. De verzekeraar denkt dat nieuwe regels over omgaan met ziekteverschijnselen het verzuim kunnen helpen terugdringen. Nu lopen mensen soms te lang door met klachten of blijven ze thuiswerken, waardoor herstel langer op zich laat wachten.

86 reacties

  • L.W. Tas

    1 jaar geleden
    Als de vraag naar werknemers groot is steigt het ziekteverzuim komt dat omdat de werkdruk dan hoog is of omdat de kans op verwijten dan minder groot is omdat je een werknemer ook niet graag kwijt wil raken?
  • Bart Karssen

    1 jaar geleden
    Weet je wat ook werkt? Geen onmogelijke werkdruk neerleggen en mensen niet onnodig kapot belasten zodat ze niet van loonstrook naar loonstrook hoeven te werken. Geloof het of niet, maar mensen hebben gevoel. Als je een mooie comfortable wereld voor schetst maar in de praktijk je je helemaal krom moet werken om een dak boven je hoofd te hebben, dan gaat er iets mis in je hersenen, en dan ga je het idee krijgen dat alles wat je doet niet goed genoeg is. B. Karssen
  • van Kuik

    1 jaar geleden
    Het kan ook anders gaan. Dat de werkgever je niet wil laten werken!Mijn man was door 3 verschillende aandoeningen achter elkaar lang ziek. Hij heeft keihard geknokt de draad op te pakken,maar toen had de (mkb-)werkgever zgn. “zorgen” of hij het werk wel weer aankon. Hoe idioot is het dat je dan moet smeken om te mogen werken! Na veel gedoe werkt hij daar nu niet meer, maar bij een soortgelijk bedrijf die hem wél welkom heette. Dus geen medelijden met werkgevers die zo met ziek personeel omgaan.
  • Daniëlle Berends

    1 jaar geleden
    En wat te denken van de extra taken die veel mensen op zich moeten nemen door mantelzorger te zijn? Lijkt me ook een zwaar onderschatte oorzaak voor uitval naast je betaalde baan.
  • Anoniem

    1 jaar geleden
    @Nico de Kievit Vroeger hadden de mensen het economisch veel zwaarder maar waren ze zelden ziek. Ook werkte men vroeger meer dan 40 uur en vaak 6 dagen per week (werkdruk!). Hoe verklaar je dat dan? Nu is men veel te druk met zoveel andere zaken en dat lijkt mensen makkelijker ziek te maken. Het zit gewoon tussen oren; het is de trend en die wordt ook gewoon makkelijk gemaakt.