Juist als je tv kijkt verdwijnt er vaak veel gedachteloos naar binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Juist als je tv kijkt verdwijnt er vaak veel gedachteloos naar binnen. © Getty Images/iStockphoto

Diëtiste geeft tips om voorgoed af te rekenen met avondsnacken

Koken & EtenLukt het om minder te snacken door je goede voornemen? Of ziet dat pak koeken er soms onweerstaanbaar uit wanneer je na een drukke dag voor je tv-avondje nog even de keukenkast induikt? Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om van die trek af te komen.

20 reacties

  • Esther Van Meerden

    1 jaar geleden
    Poets alvast je tanden dan wil je vaak ook niets meer eten of drinken.
  • J Vos

    1 jaar geleden
    @Tom Hond Omdat ongezonde troep goedkoper is, hoef je er toch nog niet voor te kiezen?
  • Anoniem

    1 jaar geleden
    @M.Kok ik leerde altijd 'waar een wil is, is een weg' en dat leverde me heel veel op; ook al was het niet altijd gemakkelijk. Ik heb dus van bijna niets spijt 'ik maakte de keuzes'. Dus, je leeft ernaar, of je doet het anders, maar dan begin achteraf niet te klagen, zeuren, je leven inhalen, verwijten maken, etc. Voor mij is dat nog altijd redelijk 'eenvoudig' maar ik zie dat mensen steeds minder zelf keuzes (mogen) maken. Dat is triest en maakt ze 'gemakkelijk'.
  • Peter Van Baaren

    1 jaar geleden
    Gaat er niet om wat je na achten eet , maar om wat je daarvoor eet ,,, daar word je pas echt dik van ,,, die paar hamburgers die je na achten nog meepakt maken echt niet zo veel uit,,,,
  • M. Kok

    1 jaar geleden
    @M.Schaffer. Toevalligerwijs kwam ik er door dat progamma achter dat er ook suiker zit in kip en ham. Die zag ik niet aankomen.
  1. Water drinken helpt om gewicht te verliezen, klopt dat of is het een fabel?
    PREMIUM
    25

    Water drinken helpt om gewicht te verliezen, klopt dat of is het een fabel?

    Water drinken is een levensbehoefte. Genoeg schoon drinkwater hebben is dus een zegen. Maar hoeveel liter moet je precies binnenkrijgen per dag? En is bruiswater net zo gezond als water zonder koolzuur? Op Wereldwaterdag zetten we zeven feiten en fabels op een rij. Maartje Boot van het Voedingscentrum: ,,Via urine verlies je dagelijks gemiddeld 1400 milliliter en we zweten dagelijks gemiddeld 500 milliliter vocht uit. Dat verlies moet dus gecompenseerd worden.”