Ernst Jansen hield een litteken over in zijn gezicht na opname op de ic met corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Ernst Jansen hield een litteken over in zijn gezicht na opname op de ic met corona. © Marcel van Hoorn

Ex-coronapatiënt Ernst hield fors litteken over aan ic-opname en hij is niet de enige

VIDEOTijdens ic-opname worden coronapatiënten vaak op de buik gelegd, waarbij de kans bestaat dat doorligwonden ontstaan. Ex-patiënten kampen als mogelijk gevolg daarvan ook met littekens in het gezicht.

  1. Matthias (46) zou de eerste verjaardag van zijn zoon niet meer meemaken, dus werd die vervroegd gevierd
    PREMIUM

    Matthias (46) zou de eerste verjaardag van zijn zoon niet meer meemaken, dus werd die vervroegd gevierd

    Een verre reis maken of een uitzonderlijk avontuur beleven hoefde niet meer voor Matthias. Zo lang hij zijn laatste dagen maar kon doorbrengen met zijn gezin. En nog één keer naar het strand van Scheveningen. De plek waar hij zo graag kwam. Zijn vrouw Aldona (36) vertelt over de periode waarin afscheid nemen en mooie nieuwe herinneringen maken bij elkaar kwamen. ,,Datzelfde wilde hij dolgraag nog een keer meemaken. Maar deze keer met zijn zoon erbij.”
    Scheveningen
  2. Hoe vaak poepen op een dag is ‘normaal’? Arts beantwoordt veelgestelde vragen over onze ontlasting
    PREMIUM
    zes vragen

    Hoe vaak poepen op een dag is ‘normaal’? Arts beant­woordt veelgestel­de vragen over onze ontlasting

    Poep! Met het woord alleen al kun je de lachers op je hand krijgen. Maar een serieus gesprek voeren met je omgeving of je arts over je stoelgang? Daar deinzen veel mensen nog voor terug. Jammer, want onze stoelgang kan ons veel vertellen over hoe gezond we zijn. Bovendien heeft 23 procent van de Nederlanders problemen met de ontlasting. Vandaag, op Nationale Poepdag, geeft arts Marcel Spanier antwoord op zes veelgestelde vragen over poep.
  3. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    28

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?