Kinderen van 5 tot en met 11 uitgenodigd voor coronaprik

Nieuws
Gezonde kinderen van 5 tot en met 11 jaar worden vanaf dinsdag uitgenodigd voor een vaccinatie tegen het coronavirus. Hun ouders krijgen een brief, met daarin informatie over het telefonisch maken van een afspraak.
anp
dinsdag 18 januari 2022 om 03:55
Afbeelding
beeld anp

Het is de bedoeling dat volgende week de eerste prikken worden gezet. Kinderen krijgen een ‘kinderdosis’ van het vaccin van Pfizer/BioNTech. Kinderen uit hetzelfde gezin worden samen gevaccineerd, als daar ruimte voor is en als ouders dat willen. Ouders moeten dan wel voor elk kind een aparte afspraak maken.

In totaal kunnen bijna 1,3 miljoen kinderen een coronaprik krijgen. Gezonde kinderen krijgen na acht weken een tweede prik. Voor kwetsbare kinderen van 5 tot en met 11 jaar is de tijd tussen de twee vaccinaties korter, namelijk vier weken.

Deze kinderen konden al eerder een prikafspraak maken. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld een aangeboren hartafwijking of het downsyndroom. Zij lopen bij een coronabesmetting mogelijk meer risico.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Topman: Philips laat grootste rechtszaken in affaire achter zich

Met de schikking van claims over gezondheidsschade door Philips' slaapapneu-apparaten laat het zorgtechnologieconcern de grootste rechtszaken in de affaire achter zich. Dat heeft topman Roy Jakobs gezegd.

Afbeelding

Oostenrijkse groep klaagt OpenAI aan om foute informatie ChatGPT

Privacyactivisten van het Oostenrijkse Nyob hebben een klacht ingediend in dat land tegen OpenAI, het bedrijf achter chatbot ChatGPT. Dat meldt de activistengroep maandag.

Afbeelding

Philips centraal op Damrak na schikking slaapapneu-affaire

Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag uit naar Philips. Het zorgtechnologieconcern heeft een schikking getroffen voor 1,1 miljard dollar (zo'n 1 miljard euro) aan claims in verband met de slaapapneu-affaire bij het bedrijf.

Afbeelding

Start-up Huawei onderzoekt dodelijk ongeluk met elektrische auto

Het Chinese Aito Automobile, mede opgericht door Huawei, is een onderzoek begonnen naar een dodelijk ongeluk met een van zijn elektrische auto's. Drie mensen, waaronder een jongetje van twee, stierven nadat de auto na een botsing met een vrachtwagen in vlammen opging.

Afbeelding

Philips schikt voor 1,1 miljard aan claims in slaapapneu-affaire

Philips schikt voor 1,1 miljard dollar aan claims in verband met de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Het gaat om claims over onder meer letselschade als gevolg van Philips' apparaten tegen slaapapneu.

Afbeelding

Nederlandse producenten iets minder negatief in april

Producenten in de Nederlandse industrie waren in april iets minder negatief gestemd dan een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Fabrikanten waren volgens het CBS vooral positiever over de verwachte productie in de komende drie maanden.