Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Hertha BSC wint Berlijnse derby van tiental Union

Hertha BSC heeft in de Berlijnse stadsderby Union Berlin geklopt. In het Olympiastadion won de thuisploeg met 3-1. Voor Union dat zesde staat in de Bundeliga was het pas de tweede nederlaag dit seizoen.

De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong via Taiwo Awoniyi. Drie minuten later raakte Union echter Robert Andrich kwijt. Die raakte met een hoog geheven been het hoofd van Lucas Tousart en kreeg rood.

Met tien man wist Union nog lang stand te houden. In de tweede helft trok Peter Pekarik de stand echter gelijk. Krzysztof Piatek schoot zijn ploeg op aangeven van invaller Javairô Dilrosun op 2-1. Drie minuten later werkte Julian Ryerson een voorzet van Dilrosun niet goed weg, waarop Piatek zijn tweede kon maken.

Sheraldo Becker kwam bij Union in de slotfase nog in de ploeg. Deyovaisio Zeefuik viel in blessuretijd nog in bij Hertha.