Direct naar artikelinhoud

Plofkraak bij geldautomaat op Postjesweg

Een van de twee geldautomaten in een pand op de Postjesweg in West was dinsdagnacht het doelwit van een plofkraak. Er is geen buit gemaakt.

Plofkraak op de Postjesweg.

Veel mensen spreken op Twitter van een enorme knal. ‘Ik zit recht overeind in bed,’ schrijft iemand die van het lawaai wakker werd. 

Op beelden is te zien dat de explosie, die even na 03.30 uur plaatsvond, veel schade heeft veroorzaakt. Aan beide zijden van het hoekpand op de Postjesweg en de Columbusstraat is een deel van de gevel eruit geblazen. Volgens de politie is één van de twee aanwezige geldautomaten geforceerd, vermoedelijk met explosieven.

De straat is door de politie afgezet, specialisten zijn opgeroepen om de plaats delict te onderzoeken. Ook is de Explosieven Opruimingsdienst ter plaatse om eventueel nog aanwezige explosieven veilig te verwijderen. Er is, net als bij vele eerdere plofkraken, geen buit gemaakt.

Omliggende winkels

Door de plofkraak op de Postjesweg zijn ook panden van omliggende winkels beschadigd. De ruit van een naburige lunchzaak ligt er volledig uit en het raam van de dierenwinkel, aan de andere kant van de straat, bestaat uit alleen maar scheuren.

Getuigen zagen na de plofkraak een rode scooter zonder kentekenplaten met twee personen wegrijden in de richting van het Columbusplein, zo meldt de politie. Naar deze verdachten werd vervolgens gezocht met behulp van een politiehelikopter, maar zij werden niet meer gesignaleerd. De politie vraagt nadrukkelijk om beeldmateriaal van deze twee personen en roept getuigen op zich te melden.

Door de explosie waren tram 7 en 17 tijdelijk genoodzaakt om te rijden. Inmiddels rijden de trams weer hun eigen route, maar het GVB zegt reizigers rekening te houden met vertraging.

Twitter bericht wordt geladen...