Direct naar artikelinhoud
Amerikaanse verkiezingen 2020

Trump officieel presidentskandidaat voor 2020

Trump officieel presidentskandidaat voor 2020
Beeld EPA

De Amerikaanse president Donald Trump heeft officieel bekendgemaakt opnieuw de presidentskandidaat voor de Republikeinen te willen zijn. In Orlando (Florida) trapte de zittende president zijn campagne voor herverkiezing in 2020 af. 

Trump werd geïntroduceerd door zijn vicepresident Mike Pence en door zijn vrouw Melania. In het Amway Center in Orlando kreeg de president een minutenlang applaus.  “Vanavond sta ik voor jullie om officieel mijn campagne voor een tweede termijn als president van de Verenigde Staten te lanceren”, zei Trump. “En ik beloof jullie dat ik jullie nooit zal teleurstellen.” 

Tijdens een speech van een uur roemde Trump wat hij allemaal had bereikt, ondanks alle tegenwerking en de “grootste heksenjacht in de politieke geschiedenis ooit” die hij te verduren heeft gekregen. Hij haalde uit naar de Democraten, de fake news media en het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar mogelijke samenspanning met de Russen tijdens de vorige presidentsverkiezingen. “Het was een onrechtmatige poging om de resultaten van de verkiezing te niet te doen.”

Trumps nieuwe leus luidt ‘Keep America great’

Trump voorspelt een glansrijke toekomst

De president greep terug op zijn thema waarmee hij de vorige verkiezingen in 2016 won: ‘Make America great again’ en gaat de campagne in met ‘Keep America great’. “Samen keken we het gebroken politieke establishment weg en herstelden we een overheid van en voor het volk”, vertelde Trump zijn 20.000 koppen tellende publiek. “Zolang als jullie dit team blijven steunen, hebben we een prachtige weg te gaan. Onze toekomst heeft er nog nooit zo glansrijk uitgezien.”

Lees ook:

Presidentskandidaat Kirsten Gillibrand moet opboksen tegen Trump en de Clintons

Er staat geen katheder klaar voor Kirsten Gillibrand. De honderd mensen die naar Keene State College zijn gekomen om te luisteren naar de senator uit New York die president wil worden, kijken uit op twee luie stoelen. Het belooft een ontspannen, gemoedelijke ochtend te worden.