Luister naar

Dierbare foto: Rust en liefde

Nieuws
Foto’s vangen de tijd. Ze vertellen verhalen en herbergen herinneringen. Het Nederlands Dagblad bestaat 75 jaar. Waar komt u het ND tegen, als u uw fotoarchief in duikt? Vandaag vertelt: Anneke Tigelaar-Beeftink.
Machteld Meerkerk
woensdag 23 januari 2019 om 03:00
Dierbare foto: Rust en liefde
Dierbare foto: Rust en liefde Anneke Tigelaar

Rust en liefde

Anneke Tigelaar-Beeftink uit Voorburg is de zesde van acht kinderen die in het gezin van onderwijzer Beeftink in het Groningse Zuidhorn werd geboren. Ze is hier, in 1967, een paar maanden oud. De andere kinderen van het gezin liggen al op bed. Waarschijnlijk heeft Annekes moeder de foto gemaakt. ‘Deze foto straalt rust en liefde uit’, vindt Anneke. Vandaar dat het voor haar een dierbare foto is. ‘Het zal een rustig moment voor mijn ouders zijn geweest, even alleen de baby beneden. Ik vraag me bij deze foto af of mijn vader ook nog is toegekomen aan het lezen van de krant. Of zou alle aandacht bij zijn dochter zijn, die daar prinsheerlijk ligt?’

Al vanaf het begin van hun huwelijk leest het echtpaar Beeftink het Gereformeerd Gezinsblad, later het Nederlands Dagblad. ‘Wij kregen dat nog wel mee in de opvoeding: je leest de krant, en die krant is het ND. In mijn geval geldt dus: jong geleerd, oud gedaan.’ Waar haar vader alles leest, tot en met de feuilleton, leest ze zelf wat selectiever. Een overeenkomst is er ook: beiden maken ze graag de sudoku. Inmiddels heeft Anneke zelf voor een digitaal abonnement gekozen.

Bij het zestigjarig huwelijksjubileum van haar ouders, eind vorig jaar, dook Anneke in de fotoalbums, en kwam ze deze foto tegen. Tijdens het feest werd hij ook gepresenteerd. ‘Bij de voorbereidingen werd de foto gedeeld in de appgroep van de broers en zussen. Daarop reageerde één van mijn broers met de vraag of ik wel echt de baby op de foto ben, omdat er narcissen op tafel staan. Maar dat kan goed, want ik ben geboren in oktober en hier zal het januari of februari zijn. En nu bloeien de narcissen ook alweer.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Een ree zwemt door het hoge water van de Maas.

'Goede opvang dieren bij ramp is ook van belang voor mensen. Die willen anders niet mee bij een evacuatie'

Wanneer er zich in Nederland een ramp voltrekt, staan hulpverleners paraat om slachtoffers op te vangen. Maar met de hulp aan dieren is het pover gesteld. Stichting Dieren in Rampen wil dat veranderen.

Prinses Amalia en Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag in Emmen.

Ontspanning troef bij vrolijke Koningsdag in Emmen. 'Hee, koning! Alles goed?'

Na jaren van dalende populariteit kon de koninklijke familie wel een boost gebruiken. In Emmen werden de koning en zijn familie warm ontvangen. ‘Het kon minder, het kon veel minder!’

‘De jeugdarts is een belangrijke samenwerkingspartner voor de huisarts.’

Jeugdartsen willen taken van overbelaste huisartsen overnemen: 'We doen nu dingen dubbel'

Om overbelaste huisartsen en kinderartsen werk te besparen, maar ook om serieuzer te worden genomen als beroepsgroep, willen jeugdartsen meer medische taken overnemen van de huisarts.

Angelique en Mario ­Geraeds thuis in Breda op de bank met hun zwangere schoondochter Kimberly Roovers en zoon Stefano.

Kimberly en Stefano wonen straks met hun baby bij zijn ouders: 'Huren was voor mij geen optie'

Werkende jongeren wonen vanwege de krapte op de woningmarkt langer bij hun ouders. Sommigen stellen daarom het krijgen van kinderen uit. Ook voor Kimberly en Stefano is een eigen huis ‘gewoon niet te doen’.

De Amsterdamse Jordaan loopt vol met mensen die Koningsnacht vieren.

Ondanks kou en regen drukke Koningsnacht in de grote steden, weer op Koningsdag wisselvallig

Ondanks de frisse temperaturen en de regen stroomden meerdere steden vrijdagavond vol voor Koningsnacht. De gemeente Utrecht riep tegen 23.00 uur op niet meer naar de stad te komen.

Prinses Amalia en Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag in Emmen.

Lees het liveblog over Koningsdag terug • Amalia: in Spanje meer vrijheid van in Nederland • Bezoek aan Emmen ten einde • A10 weer open

Rommelmarkten, familiebezoek en barbecueën in de achtertuin: Nederland viert Koningsdag. De koninklijke familie deed dat in Emmen. In dit liveblog hielden we je op de hoogte van het laatste nieuws.