Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 6 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

PVV-Kamerlid gefotografeerd met leesbaar formatiestuk

Het PVV-Kamerlid Gidi Markuszower is maandag gefotografeerd met een leesbaar formatiestuk, bij binnenkomst van de onderhandelingen. Het lijkt te gaan om een concept-hoofdlijnenakkoord, maar het is onduidelijk of dit een officieel formatiestuk is. Bovenaan het document staat „Hoofdlijnenakkoord 2024 – 2028 van PVV, VVD, NSC en BBB”. Daaronder staan „bouwstenen voor doorbraken” opgesomd. Fotograaf Dirk Hol legde het document vast.

Op de eerste pagina van het stuk worden „concrete stappen” aangekondigd die de vier partijen zouden willen zetten. De eerste is een lastenverlichting van een onbekende hoeveelheid miljarden euro’s, „gericht op werkenden met middeninkomens en voor werkenden in de knel”.

Het tweede punt is „het strengste toelatingsregime voor asiel en het omvangrijkste pakket voor grip […] ooit.” Deze zin wordt afgebroken door de hand van Markuszower, maar het is aannemelijk dat er „voor grip op migratie” staat. Het derde punt gaat over woningbouw, infrastructuur en bereikbaarheid, en daaronder is nog het woord „zorg” te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties