Content

10x populair: Meta AI, leren van Beyoncé & GPT-5 komt eraan

0

GPT-5 komt eraan en Meta is Meta AI in verschillende landen al aan het uitrollen: wat kunnen we hiervan verwachten? Wat waren de leukste 1 april-grappen? En wat kunnen we leren van Beyoncé’s Cowboy Carter? Dit – en meer – vind je in de top 10 best gelezen Frankwatching-artikelen van de maand april.

1. Is dit een grap? 13 (mogelijke) 1 april-grappen op een rij

Op 1 april grapt iedereen erop los, ook bedrijven. Het is dan ook een mooi moment voor een sterke inhaker. Frankwatching-collega Rebecca Sterk heeft de leukste 1 april-grappen van dit jaar op een rij gezet. Heb jij bijvoorbeeld die van EasyToys, Chocomel, Duinrell of HEMA langs zien komen?

Oude man met Chocomel en HAK appelmoes vast in een Instagrampost

2. Dé TikTok-trend op dit moment: Brazilian marketing

Je hebt vast wel gehoord van de Brazilian marketing-trend die begin april heel populair was op TikTok. Een grappige, laagdrempelige en (vaak) authentieke manier van adverteren: precies de ingrediënten waarmee je viraal kunt gaan op TikTok. En dat gebeurde dus ook bij veel bedrijven.

Benieuwd naar de leukste Brazilian marketing-video’s van bekende merken én minder bekende merken? Frankwatching-collega Nina Hartman heeft ze op een rij gezet in haar artikel.

@hemanederland

Nog 1+1 keer om af te leren. Wel tot het einde kijken ?

? origineel geluid – HEMA

Accepteer cookies

3. GPT-5 komt eraan: wat kunnen we verwachten?

De ontwikkelingen bij OpenAI gaan hard! Volgens anonieme bronnen komt GPT-5 rond de zomer uit. Wat kun je daarvan verwachten? Wat zijn de verschillen met GPT-4? En, niet onbelangrijk, wat zijn de nadelen van het nieuwste model van OpenAI? Kim Pot heeft er een uitgebreide update over geschreven.GPT-5

4. Brand it like Beyoncé: 5 krachtige lessen van Cowboy Carter

“This ain’t Texas (woo), ain’t no hold ‘em (hey)!” Na deze hit bracht Beyoncé haar eerste country-album uit: ‘Cowboy Carter’. Dirk Berkers schrijft erover: “Het album is op het eerste oog een muzikaal meesterwerk. Als je verder inzoomt, is het ook een masterclass voor innovatieve marketing en brand management.”

Wat je kunt leren van Cowboy Carter omschrijft hij in 5 krachtige lessenWat kunnen we leren van Cowboy Carter, het nieuwste album van Beyoncé? Het is een masterclass voor marketeers en merkbouwers.

5. Zo schrijven collega’s eindelijk in je tone of voice (met hulp van ChatGPT)

Je hele organisatie laten communiceren met de juiste tone of voice. Ga er maar aan staan. Dan heb je met veel bloed, zweet en tranen de merktaal van je organisatie vastgelegd en ben je daar enorm trots op, maar vervolgens weet niemand hoe ze zich eraan moeten houden.

Daar heeft Rick Stet een oplossing voor: hulp van ChatGPT. In zijn artikel licht hij 3 manieren toe om ChatGPT jouw merktaal te laten volgen. Handig!collega's schrijven in zelfde tone of voice

6. Eenvoudige contentcreatie: probeer deze 9 ontwerptools eens uit

Veel van ons in de marketing- en communicatie-industrie zijn vertrouwd met Canva (wij bij Frankwatching ook). Het is een hele handige ontwerptool, die ook meegaat met de tijd (door zich uit te blijven breiden met AI bijvoorbeeld).

Maar wist je dat er nog veel meer tools bestaan die je kunnen helpen met het uitbreiden van je ontwerpcapaciteiten? Frankwatching-collega Nina Hartman verkent 9 ontwerptools die ook een hoop te bieden hebben.Screenshot Easil

7. Het moment is daar: Meta AI gaat de strijd aan met OpenAI

Groot AI-nieuws: Meta heeft deze maand Meta AI in verschillende landen uitgerold op WhatsApp, Instagram, Facebook en Messenger. Daarnaast hebben ze ook meta.ai gelanceerd: een soort van ChatGPT.

In Nederland moeten we nog even wachten op Meta AI, maar het belooft heel wat te worden en serieuze concurrentie voor OpenAI te zijn. Benieuwd wat we ervan kunnen verwachten? Je vindt het in dit artikel.

Accepteer cookies

8. De nieuwste opkomende social-kanalen van 2024

Zoek je iets over de meest populaire socialmedia-platformen? Dan wordt er al gauw geschreven over Instagram, WhatsApp en TikTok. Maar er is meer!

Hoe zit het met nieuwe bekende of minder bekende opkomende social-kanalen? Zoals X-alternatief Bluesky bijvoorbeeld? En welke kanalen gaan in populariteit winnen dit jaar? Quirine ter Poorten licht in haar artikel 6 nieuwe kanalen uit.Lemon8 app op telefoon

9. Op koers met TikTok: hou rekening met deze Gen Z insights & trends

De ontwikkelingen gaan razendsnel op TikTok, waardoor een succesvolle strategie voor dit platform creëren moeilijker is dan bij andere platformen. Toch een poging wagen? Dan is het waardevol om de recente ontwikkelingen in het TikTok-landschap onder de loep te nemen en te kijken of jouw aanpak aansluit op de toekomst.

Nicole Biesma en Fleur van Bergen geven je in dit artikel een recap van het eerste kwartaal en blikken vooruit op de komende maanden.

TikTok

Bron: Anna Markina / Shutterstock.com

10. 3 AI-lessen voor de marketeer van de toekomst

Wat we vandaag kunnen bereiken met kunstmatige intelligentie (AI) is meer dan we gisteren konden bedenken. Er zijn zo veel tools op de markt en AI wordt steeds slimmer en creatiever.

De grote vraag is: worden marketeers vervangen door AI in de toekomst? Michelle de Zeeuw geeft er antwoord op en deelt 3 AI-lessen voor de marketeer van de toekomst.

AI marketing event Frankwatching

Foto door Michiel Ton

Dit was de top 10 van april 2024. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.