KIJK. Verdeeldheid in Turkije na winst van Erdogan bij verkiezingen: “Absoluut ongerust, maar beter om er niet over te praten”

Recep Tayyip Erdogan heeft de verkiezingen in Turkije gewonnen en zal dus vijf jaar langer president blijven. Niet iedereen is daar fan van. Zeker niet in grote steden. Daar scoorde Kemal Kiliçdaroglu (74) namelijk een pak beter dan zijn totale score van 47,82 procent. VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers peilde de stemming in Istanboel en het was snel duidelijk dat de spanning te snijden is.

46 reacties

  • HUGO WILLEMS

    10 maanden geleden
    Erdogan of niet, het is nooit gezond dat iemand zolang aan de macht blijft. Zie Putin en zijn clan. Waarom mocht NAVO niet uitbreiden naar het Oosten omdat de Russen na de val van de Sovjetunie en na een herstelperiode al die landen zoals Polen, de Baltische Staten etc. terug wilden inpalmen. Nu dat laatste stuk (Oekraïne), op een moment dat ze zich terug sterk voelen, nog verliezen is teveel. Wereldvrede kan alleen als Rusland opgedeeld wordt in een tientallen dwergstaten. Ook goed tegen Iran.
  • Ricardo Smith

    10 maanden geleden
    Zonder erdogan is turkije niets meer waard. Respect voor de turken die op erdogan hebben gestemd.
  • Chris Van Dieren

    11 maanden geleden
    Tijd dat Europa enkele rode lijnen trekt wat betreft democratie, vrije meningsuiting en onafhankelijke rechtspraak.
  • harribert de schepper

    11 maanden geleden
    Waarom stemmen zoveel Turken in België en Duitsland voor erdogan? De reden is eenvoudig. Met dictator erdogan gaat de lyra nog verder aan waarde verliezen en wordt de euro tov de lyra interessanter. De Belgische en Duitse Turken die hier hun euro’s verdienen, worden dus in Turkije als maar rijker …
  • Christine Laevers

    11 maanden geleden
    De oppositiekandidaat (coalitie van partijen waaronder twee radicale islampartijen) staat ook negatief tgo de Koerden, net zoals Erdogan. Als je bovendien Syrische vluchtelingen wilt terugsturen, ben je in feite pro-Assad, de massamoordenaar. Het maakte in feite niet veel uit wie won. Die dubbele nationaliteit is er voor mij ook te veel aan.