Direct naar artikelinhoud

Ajax contracteert Branco van den Boomen

Ajax bevestigt de komst van Branco van den Boomen. De oud-jeugdspeler van Ajax komt transfervrij over van Toulouse FC, waar hij een aflopend contract heeft. Hij tekent voor vier seizoenen, tot en met 30 juni 2027.

Branco Van Den Boomen komt van Toulouse naar Ajax.Beeld Jean Catuffe / Getty Images

Van den Boomen (27) speelde eerder in de jeugdopleiding van Ajax. In 2011 tekende hij op zestienjarige leeftijd een driejarig contract in Amsterdam. Op 11 november 2013 debuteerde hij in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de wedstrijd tegen De Graafschap.

Vanaf het seizoen 2014/2015 vervolgde Van den Boomen zijn carrière bij FC Eindhoven en kwam daarna in Nederland nog uit voor sc Heerenveen, Willem II en De Graafschap. Met ingang van het seizoen 2020/2021 maakte hij de transfer naar Toulouse, uitkomende op het tweede niveau in Frankrijk. Hij werd een belangrijke spil in het elftal: in 119 duels kwam Van den Boomen tot 23 goals en 45 assists.

Transfervrij

Eind vorige maand won Toulouse nog de Franse beker, 66 jaar na de eerste keer in de clubhistorie. Maar Van den Boomen vertrok, net als landgenoot Stijn Spierings, transfervrij uit Zuid-Frankrijk, zo maakte de club vrijdag bekend. Zij konden het niet eens worden over een nieuw contract.

Van den Boomen wordt daarmee de eerste inkomende transfer van Sven Mislintat. De nieuwe voetbaldirecteur van Ajax heeft zijn zinnen gezet op meerdere versterkingen om de selectie weer in balans te brengen en sportief op te laten krabbelen. Daarbij zal het niet hij één middenvelder blijven.