Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Koeman selecteert Reijnders en Noppert voor Nations League

Bondscoach Ronald Koeman heeft AZ-speler Tijjani Reijnders en Heerenveendoelman Andries Noppert opgeroepen voor de Nations League Finals, het eindtoernooi dat in Nederland wordt afgewerkt.

Andries Noppert.Beeld ANP

Oranje treft op 14 juni in de halve finale Kroatië. Bij winst volgt vier dagen later de eindstrijd tegen Spanje of Italië in De Kuip.

Middenvelder Reijnders maakt voor het eerst deel uit van de Oranjeselectie. Noppert was de doelman tijdens het afgelopen WK, maar raakte daarna langdurig geblesseerd. Hij maakte zondag pas zijn rentree na vier maanden afwezigheid. Noppert krijgt de voorkeur boven Jasper Cillessen, die ondanks een reeks mindere optredens wel in de voorselectie zat.

Steven Berghuis ontbreekt in de selectie. Dat zou niets te maken hebben met de klap die hij zondag na afloop van FC Twente - Ajax uitdeelde aan een bij de spelersbus staande fan, die iets beledigends zou hebben geroepen. Berghuis was de afgelopen weken geblesseerd en viel zondag voor het eerst weer in. Davy Klaassen ontbreekt ook in de selectie van Oranje. Hij was de laatste duels geen basisspeler bij Ajax.

Koeman heeft gekozen voor een ruime selectie van 26 spelers. “We benaderen het als een kleine eindronde. We moeten dus rekening houden met blessures en afvallers. Omdat we aan het einde van het seizoen zitten, is het lastig om spelers last minute op te roepen,” aldus de bondscoach die op 10 juni, wanneer de selectie zich verzamelt in Zeist, zijn keuzes toelicht.

Nathan Aké (Manchester City) en Denzel Dumfries (Inter) spelen die dag nog de finale van de Champions League. Zij voegen zich later bij de selectie, waarvan zestien spelers zich op 5 juni melden in Zeist voor een driedaagse trainingsstage. Wanneer Noppert aanhaakt, is afhankelijk van de prestaties van Heerenveen in de play-offs om Europees voetbal.

Download de app van Het Parool

Blijf 24/7 op de hoogte: download onze mobiele app voor Android of iOS.

Heb je een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Luister naar onze wekelijkse podcast Amsterdam wereldstad:

Video wordt geladen...