Twee Italiaanse spionnen en Israëlische veiligheidsagent omgekomen bij schipbreuk Lago Maggiore

Een toeristenboot met 25 mensen aan boord is zondag op het Lago Maggiore in het noorden van Italië gekapseisd. 21 mensen zouden zijn gered, de 4 overige passagiers zijn overleden. Het gaat om twee medewerkers van de Italiaanse inlichtingendienst, een voormalige Israëlische veiligheidsagent en een Russische vrouw.

lto, adb, emke
Bron: Corriere della Sera, Belga, Ansa

De zestien meter lange zeilboot kapseisde omstreeks 19 uur. Het ongeluk werd veroorzaakt door slechte weersomstandigheden, aldus de autoriteiten. Volgens opvarenden zou een plotse windhoos de boot doen kantelen hebben, waarna het vaartuig snel zonk. Aan boord waren 2 bemanningsleden en 23 passagiers, onder wie Italianen, Engelsen en Israëli’s die tot een groep vrienden behoorden die de boot afhuurden voor een verjaardagsfeestje.

21 mensen zijn in veiligheid en zouden niet ernstig gewond zijn. Velen van hen konden de zowat 150 meter naar de oever zwemmen, anderen werden uit het water gered. Zondagavond hadden duikers al twee lichamen geborgen. Maandagochtend werd bekendgemaakt dat ook de overige twee vermisten levenloos zijn teruggevonden.

LEES OOK. “Mijn vriend is zijn huis, zijn vrouw en hond verloren”: vier mensen overleven schipbreuk op Lago Maggiore niet

De twee overleden medewerkers van de Italiaanse inlichtingendienst, Claudio Alonzi (62) en Tiziana Barnobi (53), waren in de regio voor een verjaardagsfeest, zo meldden de Italiaanse autoriteiten in een mededeling. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde het overlijden van een vijftiger, een oud-lid van de veiligheidsdiensten. Volgens de lokale nieuwssite Varese News was het vierde slachtoffer een Russische vrouw.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het Lago Maggiore ligt in het grensgebied van Italië en Zwitserland in de zuidelijke Alpen. Het is het op één na grootste meer van Italië en een populaire toeristische bestemming. Het ongeval gebeurde nabij Lisanza, aan de zuidelijke kant van het meer.

De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. Volgens Corriere della Sera werd de regio al vanaf 17 uur getroffen door slecht weer.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER