Live update: topcondities tijdens de Franse afsluitweken

Edo op 04 mei 2023· 7 reacties

null

Deze week wordt het winterseizoen officieel afgesloten in het Franse Val Thorens en Tignes. Ik ben zelf met mijn gezin bij laatstgenoemde waar de twintigste editie van de Family Jam plaatsvindt; een Nederlands event vol festiviteiten rondom het gezin. En de condities zijn perfect!

Sneeuw en zon

Sowieso heeft de Tarentaise afgelopen maand flink wat sneeuw voor de kiezen gekregen en deze week was het niet anders. Het skigebied van Tignes-Val d’Isère was dus extreem wit voor de tijd van het jaar. Op maandag kwam daar nog een dik pak bij, zodat de eventbezoekers heerlijk poederbochtjes konden draaien als het zicht het toeliet. Vanaf dinsdag trokken de sneeuwwolken langzaam weg en kwam de zon tevoorschijn, waardoor het zicht geen parten meer speelde. En dit merkte je op de pistes en de off-piste die overladen waren met blije gezichten.

Grand beau

Op woensdag werd het grand beau met een diepblauwe hemel en strakke pistes: de ultieme nachtkus van Koning Winter. Uiteraard worden de pistes tegen het einde van het seizoen vrij papperig rond lunchtijd, maar dit is tijdens de Family Jam geen probleem aangezien de kinderen dan klaar zijn met de Nederlandstalige ski- en snowboardlessen en de gezamenlijke fun kan beginnen. Daar waar in het nabijgelegen Val Thorens de Dutchweekparty’s rond dit tijdstip losbarsten, duiken de gezinnen in Tignes de zwembaden in. Voor welke afsluitweek je ook kiest, het lenteskiën stelt wederom niet teleur qua sneeuwcondities. Neem ook eens de proef op de som en kies tijdens de meivakantie voor een wintersportweek!

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Plaats een reactie

Genieten!

Hoe zit het met de drukte in zo’n meivakantie vergeleken met bv kerst?
Stuk minder gebieden open vs een stuk minder toeristen… Hoe verhoudt dit zich?

Hoe zit het met de drukte in zo’n meivakantie vergeleken met bv kerst?
Stuk minder gebieden open vs een stuk minder toeristen… Hoe verhoudt dit zich?

Dinictus op 04 mei 2023 13:46

Wij waren vorig jaar in de meivakantie in Tignes. Het was zeer rustig, niet te vergelijken met de kerst-en krokusvakantie. Er zijn maar weinig mensen die in deze periode nog aan skiën denken, terwijl de condities meestal beter zijn dan in de kerstvakantie.

Vorige week zat ik in Val Thorens. Ik heb ook wel eens in Tignes gezeten in de laatste week van april (dus de een na laatste seizoensweek). Je voelt je absoluut niet eenzaam, maar wachttijden voor de lift zijn afwezig tot max 2 minuten. Rond start- en eindtijden skilessen was het bij de skischolen wat drukker. Bij Tignes heb je het nadeel dat je vanaf Val Claret via de Tichot en Grattalu terug moet (of je moet de zwarte afdaling van de Toviere (kunnen) pakken). Bij die liften wil het wel eens wat drukker zijn op piektijden. Maar dan heb je het over minuten en niet over kwartieren.

Maar ik ga hier niet te veel reclame maken, anders wordt het wellicht wel allemaal wat drukker.

*bericht bewerkt door Veenhoorn op 04 mei 2023 15:26

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

Hoe zit het met de drukte in zo’n meivakantie vergeleken met bv kerst?
Stuk minder gebieden open vs een stuk minder toeristen… Hoe verhoudt dit zich?

Dinictus op 04 mei 2023 13:46

Ik heb de proef op de som genomen. Ben in april al op verschillende gletsjers gaan skiën. Uiteraard was dat vrij rustig, tot uitgestorven. Net op de kitzsteinhorn geweest in de meivakantie. Voor ons gevoel was t druk. Maar eigenlijk nergens hoeven wachten, goede sneeuw en plek op de terrassen.

Mee eens, net terug uit Ischgl, tweede jaar op rij de afsluitingsweek.
In het weekend loopt het dorp wel vol en is het druk, maar doordeweeks is het uitgestorven.

Meestal betere condities, rustiger en goedkoper dan de kerstvakantie. Vergeet alleen niet te smeren! Eind april/begin mei is de zon al heel sterk.

*bericht bewerkt door Alex20101990 op 05 mei 2023 19:24

We waren vorige week in Breuil Cervinia. Het voelde alsof we het gebied voor onszelf hadden. Fantastisch skiën.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie