© REUTERS

EK KWALIFICATIES. Engeland makkelijk voorbij Oekraïne, Italië wint nu wel en blamage voor Denemarken

Engeland heeft zondag ook zijn tweede EK-kwalificatiewedstrijd (groep C) gewonnen. Het was op Wembley met 2-0 te sterk voor Oekraïne.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Harry Kane (37.), die voor de wedstrijd gehuldigd werd als topschutter aller tijden, opende de score op aangeven van Saka. Diezelfde Saka (40.) zorgde enkele minuten later met een knap afstandsschot voor de 2-0. Na rust hielden de Engelsen de wedstrijd onder controle.

In dezelfde groep pakte Italië zijn eerste driepunter. Na de nederlaag tegen Engeland werd er met 0-2 gewonnen op bezoek bij Malta. Na een klasseredding van doelman Gianluigi Donnarumma op een knal van Alexander Satariano opende Mateo Retegui, de Argentijnse Italiaan die deze week z’n debuut maakte, de score. Goed voor z’n tweede goal in twee interlands. Matteo Pessina legde nog voor rust de eindstand vast.

In groep H boekte Slovenië een logische 2-0 zege tegen dwergstaat San Marino. Eerder op de dag ging topfavoriet voor groepswinst Denemarken pijnlijk onderuit gegaan tegen Kazachstan. De Denen, nog halvefinalist op het vorige EK, stonden bij de rust 0-2 voor. Na de pauze veegde Kazachstan die twee treffers van het bord, om in de 89e minuut de 3-2 te maken.  Finland won met 1-0 van Noord-Ierland.

In groep J smeerde IJsland laagvlieger Liechtenstein een 0-7 pandoering aan. Slowakije won dan weer met 2-0 van Bosnië & Herzegovina, terwijl Portugal gehakt maakte van Luxemburg (0-6).