Foto ter illustratie. Inzet: spermadonor Jonathan M.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Inzet: spermadonor Jonathan M. © anp

Vrouwen woest over obsessieve voortplantingsdrift van spermadonor Jonathan: 'Hij laat zich niet tegenhouden’

kort gedingDe 41-jarige spermadonor Jonathan M. staat volgende maand voor de rechter in een unieke zaak. De Hagenaar is aangeklaagd voor het misleiden van honderden vrouwen wereldwijd en het verwekken van mogelijk 550 donorkinderen. Een slachtoffer en stichting Donorkind eisen dat hem verboden wordt nog zaad te doneren. Portret van een man met een obsessieve voortplantingsdrift.

  1. Arnhem wil schulden van gezinnen in armste wijk van Nederland kwijtschelden: ‘Geldzorgen houden alles tegen’

    Arnhem wil schulden van gezinnen in armste wijk van Nederland kwijtschel­den: ‘Geldzorgen houden alles tegen’

    Geen deurwaarder meer en geen stapels rekeningen. Arnhem wil de schulden kwijtschelden van veertig tot zestig gezinnen in Immerloo II, de armste wijk van Nederland. Als experiment. Nooit eerder koos een gemeente hiervoor. ,,,We kunnen kinderen wel een Gelrepas geven om te sporten, maar we kunnen pas echt het verschil maken door de geldzorgen van hun ouders weg te nemen”, zegt wethouder Mark Lauriks.
    Arnhem
  2. AI-app Udio verwijdert aantal liedjes: Nederlandse artiesten krijgen aanbod voor samenwerking
    artiesten bezorgd

    AI-app Udio verwijdert aantal liedjes: Nederland­se artiesten krijgen aanbod voor samenwer­king

    Lucratieve contracten lonken voor Nederlandse artiesten die zien dat hun stem en artistieke werk zonder toestemming wordt overgenomen door Udio. Het bedrijf achter de nieuwe spraakmakende AI-app biedt hen een ‘commerciële samenwerking’ aan als zij bereid zijn hun beschermde werk over te dragen aan de grillen van kunstmatige intelligentie (AI). In de tussentijd gaat Udio onrechtmatige liedjes van het platform halen, laat een woordvoerder aan deze site weten.