Direct naar artikelinhoud

Matthijs de Ligt hersteld van buikgriep, terug bij Oranje

Matthijs de Ligt en Bart Verbruggen sluiten zaterdag weer aan bij de selectie van het Nederlands elftal, nadat zij donderdagochtend vertrokken vanwege een virusinfectie.

Matthijs de Ligt tijdens een trainingssessie van het Nederlands elftal op het KNVB Campus op 21 maart.Beeld ANP

De Ligt en Verbruggen zijn inmiddels voldoende hersteld om in de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd van maandag in Rotterdam tegen Gibraltar weer aan te sluiten bij Oranje.

Volgens een woordvoerder van Oranje ging het bij de vijf internationals die ziek werden na onderzoek van de medische staf om een buikgriep en niet om voedselvergiftiging.

Meeste minuten

Met de terugkeer van De Ligt is het aannemelijk dat de verdediger van Bayern München in de basis staat, omdat hij in de eerste periode onder bondscoach Ronald Koeman de meeste minuten maakte van alle internationals.

Ook Denzel Dumfries keert terug. Hij was tegen Frankrijk nog geschorst. Mogelijk gloort een basisplaats voor Mats Wieffer, die volgens Koeman vrijdag niet helemaal okselfris was en daarom niet in de basis begon.

De verdedigers Lutsharel Geertruida en Stefan de Vrij gaan terug naar huis. Geertruida liep vrijdag in de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Frankrijk een hamstringblessure op. De Oranje-debutant gaat bij zijn club Feyenoord herstellen. De Vrij keert in overleg met bondscoach Ronald Koeman terug naar Italië, omdat hij vader wordt.

Video wordt geladen...