Eerste Leopard-tank vanuit Canada onderweg naar Oekraïne

Nieuws
Canada heeft zaterdag de eerste van vier toegezegde Leopard 2-tanks naar Oekraïne gestuurd. De Canadese minister van Defensie Anita Anand plaatste op Twitter een filmpje en foto’s waarop te zien is dat een tank wordt ingeladen en met een vrachtvliegtuig vertrekt van luchtmachtbasis Halifax.
anp
zondag 5 februari 2023 om 01:53
Afbeelding
beeld anp

‘Canada staat achter het volk van Oekraïne - en we gaan door met de Oekraïense strijdkrachten het materiaal te leveren dat ze nodig hebben om te winnen’, schreef Anand bij de foto’s.

Meerdere landen, waaronder Duitsland en Polen, hebben besloten om krachtige Leopard 2-tanks aan Oekraïne te leveren om zich beter te kunnen verdedigen tegen de Russische agressie. Voor zover bekend zijn die tanks nog niet in Oekraïne aangekomen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hinder vliegverkeer door staking Franse luchtverkeersleiders

Het luchtverkeer in grote delen van Europa dreigt donderdag grote hinder te ondervinden door een staking van Franse luchtverkeersleiders. De staking heeft niet alleen gevolgen voor vluchten naar Frankrijk maar ook voor vluchten door het luchtruim van het land.

Afbeelding

Veel Nederlanders op vakantie in eigen land, geld speelt rol

Deze meivakantie kiest 42 procent van de vakantiegangers voor een vakantie in eigen land. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB onder ruim duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder die op vakantie gaan tussen 27 april en 12 mei.

Afbeelding

Betalingsverwerker Adyen verdient meer bij bestaande klanten

Betalingsverwerker Adyen heeft in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van de forse uitbreiding van een klant. Mede dankzij die groei van dit niet bij naam genoemde bedrijf had de Amsterdamse fintechonderneming bijna de helft meer werk.

Afbeelding

Daling bij nieuwe orders voor chiptoeleverancier Besi

Besi heeft in het eerste kwartaal de instroom van orders zien dalen. Het bedrijf uit Duiven levert bijvoorbeeld technologie voor het plaatsen van chips op printplaten en verpakkingen voor de zeer kwetsbare chips.

Afbeelding

Omzet Fugro stijgt door bouw van nieuwe windparken op zee

Fugro blijft goede zaken doen met bodemonderzoek voor nieuwe windparken op zee. De inkomsten van het bedrijf namen daardoor in het eerste kwartaal van dit jaar fors toe.

Afbeelding

A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument

Nestlé, het bedrijf achter A-merken als KitKat, Maggi en Nespresso, blijft last houden van concurrentie van goedkopere merken na stevige prijsstijgingen in de afgelopen jaren.