Trein botst op aanhanger op spoorwegovergang Lunteren

Nieuws
anp
zondag 5 februari 2023 om 00:36
Afbeelding
beeld anp

Een trein is zaterdagavond in Lunteren op een spoorwegovergang op een aanhangwagen gebotst. Er zijn geen gewonden gevallen. De aanhanger was van mensen die een stuk rails, dat als bouwmateriaal langs het spoor lag, wilden stelen. Hun aanhanger stond nog op de spoorwegovergang toen de trein daar reed.

De trein heeft lichte lakschade opgelopen, aldus een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer was enige tijd ontregeld. De mensen van de auto met aanhanger konden ervandoor gaan zonder gepakt te worden. De politie heeft onderzoek gedaan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zeven aanhoudingen in Australisch terreuronderzoek na mesaanval

De Australische politie heeft bij een grote antiterreuroperatie zeven mensen aangehouden. Zij worden in verband gebracht met de mesaanval op een Assyrische bisschop in Sydney, anderhalve week geleden. Ze kennen elkaar en zijn allen minderjarig, melden Australische media.

Afbeelding

Heineken zag bierverkoop begin dit jaar aantrekken

Heineken heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer bier verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt de bierbrouwer in zijn kwartaalresultaten. Ook de omzet steeg, vooral door prijsverhogingen.

Afbeelding

Schiphol verwacht 10 procent meer reizigers in meivakantie

Luchthaven Schiphol verwacht tijdens de meivakantie, die komend weekend begint, 10 procent meer reizigers dan vorig jaar. Vanaf 26 april vertrekken dagelijks gemiddeld ruim 70.000 reizigers vanaf Schiphol.

Afbeelding

Heineken, KPN en ASMI centraal op Damrak na kwartaalcijfers

Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag uit naar de resultaten van bierbrouwer Heineken, telecomconcern KPN en chiptoeleverancier ASMI. Heineken verkocht afgelopen kwartaal meer bier en zag de omzet stijgen. In alle regio's van het bedrijf was sprake van groei.

Afbeelding

KPN verhoogt winstverwachting door overname Youfone

Telecombedrijf KPN heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer winst en omzet geboekt. Bovendien heeft het concern zijn winstverwachting voor heel 2024 verhoogd als gevolg van de overname van branchegenoot Youfone.

Afbeelding

ConsumentenClaim begint actie tegen Apple voor trage iPhones

Consumenten die een iPhone 6, 7 en SE van Apple hebben gekocht hebben recht op compensatie voor de schade die ze hebben geleden door de bewuste vertraging van deze modellen door het Amerikaanse techconcern.