China beëindigt vergeldingsmaatregel: weer visa voor Japanners

Nieuws
China gaat weer visa verstrekken aan Japanners. De afgifte werd ruim twee weken geleden stopgezet vanwege de Japanse coronamaatregelen voor reizigers uit China, waar in de afgelopen paar maanden veel mensen besmet zijn geraakt.
anp
zondag 29 januari 2023 om 09:58
Afbeelding
beeld anp

Het besluit werd door de Chinese ambassade in Japan meegedeeld via de chat-app WeChat. Er werd geen reden genoemd. De vergeldingsmaatregel kwam nadat Japan had besloten om van inkomende reizigers uit China zowel voor als na de vlucht een coronatest te eisen.

Beijing hekelt het dat landen, waaronder Nederland, reizigers uit China inreisbeperkingen hebben opgelegd en waarschuwde eerder voor tegenmaatregelen. Tot dusver kregen alleen Japan en Zuid-Korea met vergeldingsacties te maken. De afgifte van visa aan Zuid-Koreanen is nog steeds opgeschort.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Iran ontkent aanval raketten, wél drones onderschept

Iraans luchtafweergeschut in de stad Isfahan heeft meerdere drones neergehaald, maar er is geen sprake van een aanval met raketten. Dat zegt woordvoerder Hossein Dalirian van het Iraanse ruimtevaartagentschap op X.

Afbeelding

Israëlische raketten raken doel in Iran

Israël heeft raketten gelanceerd die een doel in Iran hebben geraakt. Dat zeggen regeringsbronnen in de Amerikaanse hoofdstad Washington tegen de zender ABC News. De Iraanse nieuwszender Fars meldt explosies in de stad Isfahan, zonder de herkomst te vermelden.

Afbeelding

Adviesrapport over archief Bijlmervliegramp gepresenteerd

In Amsterdam-Zuidoost wordt vrijdagochtend een adviesrapport gepresenteerd over het archief van de Bijlmervliegramp. Het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI) komt met dat rapport, genaamd 'Geen afgesloten hoofdstuk', na een door de Tweede Kamer unaniem ges..

Afbeelding

Vijlbrief tekent in Groningen wet die einde maakt aan gaswinning

In het Groningse dorp Kolham tekent demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) vrijdag symbolisch de wet die definitief een einde maakt aan de gaswinning uit het Groningenveld.

Afbeelding

Extra maatregelen bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.

Afbeelding

Aanvaller Australische bisschop beschuldigd van terrorisme

De 16-jarige jongen die ervan wordt verdacht een Assyrisch-orthodoxe bisschop in Sydney te hebben gestoken met een mes, wordt beschuldigd van terrorisme. Dat zei de Australische politie vrijdag plaatselijke tijd. Als hij wordt veroordeeld, kan de jongen levenslang krijgen.