Colombia onderschepte in 2022 recordhoeveelheid cocaïne

Nieuws
De Colombiaanse autoriteiten hebben afgelopen jaar 671 ton cocaïne onderschept, de grootste hoeveelheid ooit in het land. Dat heeft het ministerie van Defensie van het Zuid-Amerikaanse land zaterdag laten weten.
anp
zondag 29 januari 2023 om 02:30
Afbeelding
beeld anp

In 2021 werd een kleine 2 ton minder cocaïne in beslag genomen, de jaren ervoor ging het om 505 ton (2020) en 428 ton (2019). In een statement van het ministerie noemt defensieminister Ivan Velasquez het noodzakelijk dat de cocaïnehandel wordt aangepakt, omdat het geld dat daarmee gemoeid is leidt tot rampspoed in het land.

Colombia werkt in de strijd tegen de drugshandel ook samen met andere landen in de regio. Begin december werd bekend dat Colombia, de Verenigde Staten en Nederland tijdens acht verschillende operaties in de Caribische Zee 9,7 ton cocaïne hadden onderschept. De drugs hadden als bestemming de VS en Europa en hadden een straatwaarde van 327 miljoen dollar (310 miljoen euro).

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Grote protesten tegen massatoerisme op Canarische eilanden

Tienduizenden mensen zijn zaterdag de straat op gegaan op de Spaanse Canarische Eilanden om te demonstreren tegen het massatoerisme. Dat melden diverse Spaanse media. De demonstranten vinden dat het almaar groeiende toerisme de Atlantische archipel overweldigt.

Afbeelding

Door storing meldt COA niet hoeveel mensen in Ter Apel zitten

Het is niet bekend hoeveel asielzoekers afgelopen nacht in het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben geslapen. Het systeem om dat door te geven, werkt niet en daardoor meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) geen cijfers.

Afbeelding

Palestijnse Autoriteit heroverweegt relatie met Verenigde Staten

De Palestijnse Autoriteit, het bestuur op de Westelijke Jordaanoever, gaat de relatie met de Verenigde Staten heroverwegen. President Mahmoud Abbas noemt het Amerikaanse veto tegen een volwaardig VN-lidmaatschap voor de Palestijnen als reden.

Afbeelding

Tien doden bij Israëlische operatie op Westelijke Jordaanoever

De Israëlische veiligheidsdiensten hebben bij een inval in een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever 'tien terroristen' gedood, meldt het leger van het land. De operatie in het noorden van het Palestijnse gebied duurde meer dan veertig uur.

Afbeelding

Erdogan ontvangt Hamas-leider Haniyeh in Istanbul

In Istanbul is de ontmoeting tussen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en Hamas-leider Ismail Haniyeh begonnen, melden Turkse media. Ze spreken elkaar in het historische Dolmabahce-paleis aan de Bosporus.

Afbeelding

Circa 90 activisten verwijderd van demonstratieplek Den Haag

De politie heeft zaterdag zo'n negentig milieuactivisten verwijderd van een demonstratieplek in Den Haag, laat een woordvoerder weten. 'Ze zijn met bussen verplaatst en op een andere locatie weer vrijgesteld.