Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jeffrey Groeneweg

Geen verwarming aan en koud eten: 600.000 huishoudens leven in energiearmoede

Ondanks de financiële compensatie leven steeds meer mensen in energiearmoede. Ruim 600.000 huishoudens hebben hoge energiekosten, wonen in een slecht geïsoleerd huurhuis en hebben een laag inkomen.

156 reacties

  • Segert Vorster

    1 jaar geleden
    Ik ben 1 van deze huishoudens in energie armoede. Ik geef 100 euro meer uit aan vaste lasten dan ik binnenkrijg. ik heb 30 euro aan boodschappen per week. Minder lukt echt niet. Niet met deze prijzen. mijn energie rekening is met 350 PROCENT!. omhoog gegaan. Kan ik gewoon niet meer ophoesten. Welk energie plafond? Ik krijg steeds te horen dat het of nog niet berekend voor mij is. En dat pas in maart gebeurd. Of ik zo weinig gebruik dat ik er niet voor in aanmerking kom. Zie ik niet in de prijs.
  • Christiane van der Vis

    1 jaar geleden
    Ook ik heb de extra 1300 euro gekregen omdat ik in de armoedeval zit. Het grootste deel van het geld heb ik gebruikt om achterstallige rekeningen te betalen en qua voedsel een voorraad in te slaan. Het geld is dus op!
  • Peter Enis

    1 jaar geleden
    @Dick van Dijk Hartstikke goed man, die 12 zonnepanelen op je dak. Inderdaad precies genoeg om je goed geisoleerde huis helemaal zelfstandig van stroom te voorzien. Maar, beste dick, er zijn ook huishoudens die die panelen niet kunnen aanschaffen omdat ze te duur zijn. Woningcorporaties willen ze wel plaatsen, maar dan krijg je er maar 4, en stijgt de huurprijs, omdat de woning is "verbetert", terwijl je aan 4 panelen niets hebt als het huis niet is geisoleerd.
  • Petrus Dijkzeul

    1 jaar geleden
    De energiearmoede dat heeft men te danken aan dit kabinet wat in EU verband sancties heeft opgelegd aan Rusland, en er bijkomend is dat men de Nord Stream gasleidingen met opzet heeft opgeblazen om Europa zo afhankelijk te maken van LNG uit Amerika wat de prijs van de energie voor de consument explosief doet stijgen, en een einde hiervan is niet in zicht.
  • Kees Jansen

    1 jaar geleden
    @Cihan Ersoy , welvarendste landen ja . Als je kijkt naar de reeele economie. Dit is Nederland nagenoeg gelijk aan totale economie incl zwarte economie, iedereen betaald met pin, zelfs bij de prostituée/ sexclubs. In Italië / Duitsland/ België is cash king. Ze hebben een veel Grotere zwarte economie en zijn rijker dan blijkt uit de lijstjes
  1. ‘Mooie Bram’ kan vrijkomen door 480.000 euro te betalen, maar hij verdient ‘slechts 100 euro per maand’
    PREMIUM
    meesteroplichter

    ‘Mooie Bram’ kan vrijkomen door 480.000 euro te betalen, maar hij verdient ‘slechts 100 euro per maand’

    De 61-jarige Abraham van der V. uit Den Haag moet, na een lange carrière als oplichtingsverdachte, nog een krappe half miljoen euro aan justitie terugbetalen. Zolang hij niet betaalt, blijft hij vastzitten. Met een kort geding probeert ‘Mooie Bram’ nu zijn vrijheid terug te krijgen. Dit is de roemruchte zaak over ‘ondernemen’ in de diamantenbranche, dure Gucci-tassen en vermeende bezittingen in Monaco en Spanje. ,,Justitie hijgt in de nek van cliënt, maar er is verder niets.”
    Den Haag