Een standaard skischoen past helaas niet iedereen. En dat terwijl slecht zittende schoenen jouw wintersportvakantie toch behoorlijk kan verpesten. Bootfitting is hiervoor een oplossing; je schoen wordt dan op maat voor jouw voeten gemaakt. In dit filmpje laat Rein, Buitenexpert bij Bever, mij zien wat een bootfitting bij hen precies inhoudt.

Het verwarmen van de binnen- en buitenschoen

Het eerste wat ze kunnen doen om de schoen aan jouw voet aan te laten passen is het verwarmen van de binnen- en/of buitenschoen. Bij de binnenschoen wordt dan warme lucht erdoorheen geblazen, zodat het gedeelte rondom je enkel en de tong aan de voorkant van de schoen kan worden vervormd. Jij gaat vervolgens in skihouding in staan en laat de schoen zich naar jouw voet zetten. Hetzelfde gebeurt ook met de buitenschoen, al wordt deze in een speciale oven gezet die tot 90 graden verwarmd. Op deze temperatuur vervormt het materiaal ook, waardoor je schoen zich ook meer naar jouw voet gaat zetten. Dit kan echter niet voor alle schoenen.

Bootfitting Plus: voor voeten die wat meer aandacht nodig hebben

Met het verwarmen en vervolgens vormen van de schoen naar jouw voeten zijn de meeste problemen opgelost. Heb je echter voeten met bijvoorbeeld een hoge wreef, een enkelbot waar veel druk op komt te staan of een te brede voorvoet, dan zijn er nog andere manieren om de schoen aan je voet aan te passen. Dit is wat ze bij Bever ‘Bootfitting plus’ noemen. Dan wordt de schoen aangepast op precies de plekken waar het voor jou nodig is.

Maar bootfitting werkt ook als je schoen juist te los zit

Dit zie je vaker als je schoen wat ouder wordt. Dit is ook met bootfitting goed te verhelpen, bijvoorbeeld door de enkel van de schoen te stabiliseren. Maar ook bij pijnlijke kuiten kan bootfitting voor een oplossing zorgen. Een klein plaatje wordt dan tussen je binnen- en buitenschoen gezet, zodat je net wat hoger komt te staan. Zo zorgt Bever er ook voor dat je jouw oude skischoen, waar je eigenlijk nog heel erg blij mee bent, niet meteen hoeft in te ruilen!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een promotioneel artikel gelezen. Dat betekent dat de redactie van Wintersport.nl in samenwerking met de partner bekijkt hoe we hun boodschap zo goed mogelijk over kunnen brengen. Het artikel is dus geschreven door de redactie, maar goedgekeurd door de partner. Daar ontvangen we een bedrag voor. » Lees meer

Ik heb schoenen die opgewarmd dienen te worden voor goed te passen , waar kan ik dit laten doen … Winkel waar ik ze gekocht heb bestaat niet meer …

Ik heb schoenen die opgewarmd dienen te worden voor goed te passen , waar kan ik dit laten doen … Winkel waar ik ze gekocht heb bestaat niet meer …

evert op 25 jan 2023 11:15

Vaak kan dat ook bij Intersport winkels in de wintersport gebieden, wellicht ook hier in Nederland bij Intersport. Even googlen.

Op snow magazine doen ze dit dit ook elke week al 10 jaar. en dan daarna die bagagetassen die zo mooi in je achterbak passen. ;)

Ik heb schoenen die opgewarmd dienen te worden voor goed te passen , waar kan ik dit laten doen … Winkel waar ik ze gekocht heb bestaat niet meer …

evert op 25 jan 2023 11:15

Ik heb mijn Head skischoenen zelf opgewarmd in mijn keukenoven, Head heeft hier een video over op Youtube.


Ging met de nodige tips heel gemakkelijk en mijn schoenen zitten precies gepast. Nooit zere voeten gehad ;).

Ik heb glijdende uren
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie