Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Argentinië na nipte zege op Australië volgende tegenstander van Oranje

Argentinië heeft zich met moeite geplaatst voor de kwartfinales van het WK, waarin Oranje vrijdag de tegenstander is. Het verdedigend spelende Australië kwam in de tweede helft terug in de wedstrijd, nadat het duel eigenlijk al beslist leek na doelpunten van Lionel Messi en Julián Álvarez.

Australië kreeg in de slotfase nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni hield stand: 2-1.

Duizendste wedstrijd

Messi speelde zijn duizendste wedstrijd op het hoogste niveau. In alle voorgaande wedstrijden maakte de 35-jarige aanvaller in totaal 788 doelpunten voor FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Argentinië.

Tot aan de openingstreffer van zijn sterspeler had Argentinië het grootste deel van de tijd de bal, maar dat leverde eigenlijk geen kansen op. In de 35e minuut kreeg Messi de bal. De speler van PSG schoot snel voordat een verdediger zijn inzet kon blokkeren. De geplaatste bal verdween laag in de verre hoek achter doelman Mathew Ryan.

Het betekende het eerste doelpunt van Messi in de knock-outfase van een WK en zijn negende op een mondiale eindronde. Dat is er één meer dan Diego Maradona.

Van

Verder kwam Argentinië buiten een hoog schot over van Papu Gómez, de vervanger van Ángel Di María, niet tot een doelpoging in de eerste helft. Kort na rust verliet Gómez het veld voor oud-Ajacied Lisandro Martínez, waarna Manchester City-spits Álvarez even later voor de beslissing leek te zorgen. Hij profiteerde van geklungel van doelman Ryan.

Kans op gelijkmaker

Bondscoach Graham Arnold, oud-speler van Roda JC en NAC Breda, bracht Ajdin Hrustic (ex-FC Groningen) en Craig Goodwin (ex-Sparta Rotterdam) daarna in. Goodwin was belangrijk bij de aansluitingstreffer. Hij haalde ineens hard uit, waarna de bal via Enzo Fernández in het Argentijnse doel belandde. In de slotfase kreeg Australië twee kansen op de gelijkmaker, maar de Argentijnse verdediging en doelman voorkwamen de 2-2.

Zo bereikten de Argentijnen de kwartfinales op het WK. Daarin wacht het Nederlands elftal, een herhaling van de door Argentinië gewonnen halve finale op het WK van 2014 in Brazilië. Argentinië was in Qatar begonnen met een verrassende nederlaag tegen Saudi-Arabië (1-2). Daarna werden Mexico en Polen met 2-0 verslagen.