Estland koopt Amerikaanse raketwerpers

Nieuws
NAVO-lid Estland heeft besloten Amerikaanse raketwerpers van het type Himars te kopen ter versterking van zijn defensie. Met de aanschaf van de zes systemen is een bedrag gemoeid van meer dan 200 miljoen dollar (ongeveer 190 miljoen euro). Daarmee is het de grootste militaire investering van de Baltische staat in zijn geschiedenis.
anp
zaterdag 3 december 2022 om 18:54
Afbeelding
beeld anp

De regering in Tallinn liet zaterdag weten dat het contract vrijdag is ondertekend en dat de geavanceerde wapensystemen in 2024 worden geleverd. Estland heeft het defensiebudget aanzienlijk verhoogd na de inval van Rusland in Oekraïne. De buurlanden Letland en Litouwen zijn ook van plan deze meervoudige raketwerpers te bestellen, die zeer succesvol zijn bij het verzet van het Oekraïense leger tegen de invasietroepen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Achterban FNV schaart zich achter nieuwe NS-cao

Een ruime meerderheid van de FNV-leden bij spoorvervoerder NS heeft ingestemd met het verbeterde cao-resultaat voor het NS-personeel. Daarmee lijkt de dreiging van nieuwe vakbondsacties bij de NS voorbij.

Afbeelding

Man die zichzelf in brand stak noemt het extreme daad van protest

De man die zichzelf in brand stak bij de rechtbank van het Trump-proces in New York, zou een uitvoerige verklaring op internet hebben gepubliceerd.

Afbeelding

Jury in zwijggeldproces Trump compleet, proces maandag van start

Alle juryleden in het zwijggeldproces rond de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zijn geselecteerd. Hierdoor kan het proces maandag officieel starten.

Afbeelding

Man steekt zichzelf in brand bij rechtbank Trump-proces

Een man heeft zichzelf in brand gestoken bij de rechtbank in New York waar het eerste strafproces tegen de Amerikaanse ex-president Donald Trump wordt gehouden. Beelden van de Amerikaanse nieuwszender CNN tonen een man in vlammen. Het is nog onbekend wat het motief is.

Afbeelding

Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

Afbeelding

1 op 5 huurders Amsterdam betaalt 35 procent loon of meer aan huur

De gemeente Amsterdam maakt zich zorgen over het aantal mensen dat in een te dure huurwoning woont. Uit nieuw woningmarktonderzoek over 2023 komt naar voren dat wonen in de hoofdstad weer duurder is geworden en dat een op de vijf huurders meer dan 35 procent van hun netto-inkom..