Direct naar artikelinhoud

Ajax met 27 spelers naar Marbella voor trainingskamp

Ajax gaat zich in het Spaanse Marbella met 27 spelers voorbereiden op de tweede seizoenshelft. In de selectie die maandag naar Spanje vloog, ontbreken de elf internationals die momenteel actief zijn op het WK in Qatar.

Ajax met 27 spelers naar Marbella voor trainingskamp
Beeld ANP / ANP

Zeven Ajacieden spelen op het WK bij Oranje. Verder spelen ook Dusan Tadic (Servië), Mohammed Kudus (Ghana), Edson Álvarez en Jorge Sánchez (beiden Mexico) met hun land op het toernooi.

Vanwege het ontbreken van de elf WK-gangers heeft coach Alfred Schreuder heel wat jonge talenten in zijn trainingsgroep opgenomen. Ajax verblijft tot en met zaterdag in Marbella.

De eerste wedstrijd van Ajax in de tweede seizoenshelft is op 8 januari in Nijmegen tegen NEC. De ploeg van Schreuder staat tweede in de eredivisie, op 3 punten achterstand van koploper Feyenoord. Ajax sloot de eerste seizoenshelft af met drie wedstrijden op rij zonder zege. De landskampioen verloor de topper tegen PSV (1-2) en liet daarna punten liggen tegen Vitesse (2-2) en bij FC Emmen (3-3). Hoewel de druk op Schreuder flink is toegenomen, heeft de clubleiding tijdens de WK-onderbreking niet ingegrepen.

Selectie

Maarten Stekelenburg, Jay Gorter, Calvin Bassey, Owen Wijndal, Ahmetcan Kaplan, Devyne Rensch, Florian Grillitsch, Youri Regeer, Brian Brobbey, Lorenzo Lucca, Francisco Conceição, Youri Baas, Christian Rasmussen, Kristian Hlynsson, Amourricho van Axel Dongen, Kian Fitz-Jim, Jeppe Kjaer, Donny Warmerdam, Olivier Aertssen, Tristan Gooijer, Jaydon Banel, Tom de Graaff, Giovanni, Gabriel Misehouy, Silvano Vos, Jorrel Hato en Ar’jany Martha.

Video wordt geladen...