Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Kinderpsychiater: ‘Hoe slopend een niet-slapend kind is durven ouders niet meer te vertellen’

Kinderpsychiater Karlien Dhondt schreef met Slaap nu maar (alsjeblieft) een boek over slaapproblemen en -stoornissen bij kinderen jonger dan 6 jaar. Voor een op de vier kinderen is doorslapen een verre droom. Hoe bezorg je hen – en jezelf – een gezonde nachtrust?

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Getsie, alweer regen: een goede regenjas gaat je hele leven mee, dit zijn de beste volgens experts
    PREMIUM

    Getsie, alweer regen: een goede regenjas gaat je hele leven mee, dit zijn de beste volgens experts

    Dit jaar kan volgens het KNMI zomaar het natste worden sinds de metingen in 1906 begonnen. Wie regelmatig op de fiets zit, zal vast al eens met een nat pak op de plaats van bestemming aangekomen zijn. Hoe kies je de beste regenkleding? Tien tips om het fietsen door de regen draaglijker (en mooier) te maken van Hein Daanen, hoogleraar thermofysiologie, en Annelies Tichelaar van de ANWB.
    Amsterdam