Scholz wil dat immigranten sneller Duitser kunnen worden

Nieuws
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wil dat immigranten sneller Duits staatsburger kunnen worden dan nu het geval is. Het is de bedoeling dat immigranten al na vijf jaar het staatsburgerschap kunnen krijgen, dat is nu nog na acht jaar.
anp
zaterdag 26 november 2022 om 11:16
Afbeelding
beeld anp

In sommige gevallen moet dat volgens een wetsontwerp zelfs na drie jaar al mogelijk zijn, als iemand bijvoorbeeld bijzondere verdiensten heeft geleverd voor Duitsland. De drie regeringspartijen kwamen in het regeringsakkoord overeen dat de regels versoepeld zouden worden.

‘Duitsland is eeuwenlang een land geweest waar mensen wegtrokken, maar sinds een aantal decennia is het voor veel mensen een land van hoop geworden. Het land heeft betere regels nodig voor de inburgering van al deze mooie mensen’, aldus de bondskanselier. ‘Veel van deze mensen hebben bijgedragen aan de sterke Duitse economie.’

‘Veel mensen wonen hier al heel lang en hebben hier kinderen en kleinkinderen. Het zou goed zijn als zij het staatsburgerschap kunnen krijgen’, zei Scholz in een videoboodschap.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

AEX in het rood door oplopende spanningen Midden-Oosten

De AEX-index op het Damrak ging vrijdag omlaag door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De beurshandel was de hele week al nerveus na de Iraanse aanval met drones en raketten op Israël afgelopen weekend, die grotendeels werd afgeslagen.

Afbeelding

Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af

Voedings- en verzorgingsmiddelenbedrijf Unilever zwakt een aantal duurzaamheidsdoelen af, waaronder de belofte om vanaf volgend jaar het verbruik van nieuw plastic te hebben gehalveerd.

Afbeelding

Giorgio Armani (89) staat open voor fusie of beursgang modeconcern

Giorgio Armani staat open voor een 'fusie of beursgang' van zijn modeconcern, als hij het bedrijf verlaat. De modeontwerper zegt dit in een interview, drie maanden voor zijn negentigste verjaardag.

Afbeelding

Beurshandel in teken van spanningen in Midden-Oosten

De beurshandel in Amsterdam staat vrijdag vooral in het teken van de spanningen in het Midden-Oosten. In Azië doken de aandelenkoersen omlaag na berichten dat Israël in de nacht van donderdag op vrijdag raketten heeft gelanceerd die een onbekend doel in Iran hebben geraakt.

Afbeelding

Apple verwijdert WhatsApp op bevel van Chinese autoriteiten

Apple heeft de berichtendiensten WhatsApp en Threads van Meta verwijderd uit zijn Chinese appwinkel. De Chinese autoriteiten hadden daarvoor opdracht gegeven omdat ze een bedreiging zouden vormen voor de nationale veiligheid.

Afbeelding

Media: Israël stelde VS op de hoogte van plannen voor aanval Iran

Israël had de Verenigde Staten vooraf ingelicht over plannen voor een aanval op Iran, maar de VS steunden de operatie niet en waren er ook geen deel van. Dat melden bronnen, onder wie een Amerikaanse functionaris, aan de zenders NBC en CNN.