Musk probeerde korting te bedingen op koopprijs Twitter

Nieuws
Tesla-topman Elon Musk heeft eerst geprobeerd een lagere prijs te bedingen voor Twitter voordat hij aangaf het socialemediabedrijf toch voor de prijs van zijn originele bod te willen kopen. Er liepen de afgelopen week gesprekken over een korting tot 30 procent, meldden Amerikaanse media op basis van ingewijden. Tot een akkoord kwamen Musk en Twitter echter niet.
anp
donderdag 6 oktober 2022 om 07:53
Afbeelding
beeld anp

Musk kondigde in april aan Twitter te willen kopen voor 44 miljard euro. In juli zei hij dat de deal niet meer doorging. Volgens hem zijn er veel meer geautomatiseerde accounts op Twitter dan het bedrijf zegt. Twitter zei echter dat de rijkste man ter wereld niet zomaar onder zijn bod uit kon en sleepte Musk voor de rechter. In de voorbereiding op de rechtszaak kwam onder meer naar voren dat Musk in mei tegen de achtergrond van de Russische oorlog in Oekraïne had gezegd ‘dat het geen zin had om Twitter te kopen als de Derde Wereldoorlog uitbreekt’.

Die rechtszaak gaat vooralsnog gewoon door, gaf de rechter in de Amerikaanse staat Delaware inmiddels aan. Zowel van de kant van Twitter als van Musk had zij geen verzoek gekregen de behandeling te pauzeren. De geplande ondervraging van Musk donderdag door de advocaten van Twitter is wel uitgesteld, volgens ingewijden tegen Bloomberg. De eerste zittingsdag van het proces is 17 oktober.

Nieuw akkoord

Voor die tijd zou er een nieuw akkoord kunnen liggen over de overname, meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Er wordt momenteel druk onderhandeld en dat zou ‘binnen enkele dagen’ tot resultaat kunnen leiden. Daarmee zou de rechtszaak alsnog van de baan zijn.

In Amerikaanse en financiële media werd al gespeculeerd dat Musks draai te maken heeft met de zwakke zaak die hij heeft en de vervelende details die naar buiten zouden kunnen komen. Zo zijn al berichtjes van Musk aan verschillende andere figuren uit Silicon Valley boven water gekomen. Ook verklaarde Musk de chatapp Signal niet te gebruiken, maar zouden er aanwijzingen zijn dat hij daar in een eerdere verklaring over gelogen heeft.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vluchtelingenorganisaties pleiten voor fatsoenlijke asielopvang

Vluchtelingenorganisaties tonen begrip voor de mogelijke inzet van paviljoens voor de opvang van asielzoekers, maar pleiten wel voor een structurele oplossing.

Afbeelding

Patiëntenfederatie wil ingrijpen overheid om huisartsenketen

De Patiëntenfederatie Nederland wil dat de overheid en anderen ingrijpen voor mensen die zijn aangesloten bij een commerciële keten van huisartsen. Die keten, Co-Med, verkeert volgens berichten van EenVandaag en NRC in financiële problemen.

Afbeelding

Gijs Staverman stopt met programma op NPO Radio 2

Gijs Staverman is vanaf 1 juni niet meer te horen op NPO Radio 2 en vertrekt ook bij zijn omroep KRO-NCRV. Een woordvoerder van de omroep bevestigt de stap van de presentator na een bericht hierover van De Gelderlander.

Afbeelding

VN-mensenrechtenkantoor: Israël beperkt nog steeds hulp aan Gaza

Israël gaat door met de 'onwettige' beperkingen op de humanitaire hulpverlening voor de Gazastrook, stelt het mensenrechtenkantoor van de Verenigde Naties.

Afbeelding

Economie Israël harder gekrompen dan eerder gedacht door oorlog

De economie van Israël is in het vierde kwartaal van vorig jaar nog harder gekrompen dan eerder gedacht als gevolg van de oorlog met Hamas. Dat meldt het Israëlische statistiekbureau in een nieuwe raming.

Afbeelding

FNV waarschuwt voor meer stakingen bij grote wasserijen

Vakbond FNV waarschuwt voor meer stakingen bij industriële wasserijen deze week. De reden is dat textielverzorgingsbedrijven 'nog altijd niet meewerken aan een goede cao' voor de duizenden medewerkers in de sector, stelt de vakbond.