Oud-Kamervoorzitter Arib verlaat de Tweede Kamer om 'dolkstoten'

Nieuws
Oud-Kamervoorzitter Khadija Arib verlaat de Tweede Kamer. Dat doet ze wegens de "(anonieme) dolkstoten van de laatste dagen", meldt ze in een verklaring die ze op Twitter heeft geplaatst.
anp
zaterdag 1 oktober 2022 om 21:33
Afbeelding
beeld anp

"Ik ben bereid veel te verdragen, maar ieder mens heeft zijn grens. Het betreft hier aanvallen op mijn waardigheid", aldus het PvdA-Kamerlid.

Eerder deze week besloot het dagelijks bestuur van de Kamer een onderzoek in te stellen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door Arib toen ze Kamervoorzitter was. Dit op basis van anonieme brieven die erover waren binnengekomen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Jongeren VVD hekelen 'feitenvrije politiek' Yesilgöz over asiel

VVD-leider Dilan Yeşilgöz imiteert de "feitenvrije onderbuikpolitiek" van populistische partijen als de PVV, vindt de jongerenvereniging van de liberalen.

Afbeelding

OM: weken nodig voor besluit over aangifte tegen Johan Derksen

Het duurt zeker enkele weken voordat het Openbaar Ministerie de aangifte heeft beoordeeld van Tûmba tegen Johan Derksen. Het Friese meldpunt en kenniscentrum deed aangifte van belediging en discriminatie na uitspraken van Derksen over Kamerlid Habtamu de Hoop.

Afbeelding

Mike Pinder, medeoprichter The Moody Blues, overleden

Toetsenist Mike Pinder, een van de oprichters van de Britse band The Moody Blues, is overleden. Dat melden diverse Amerikaanse media. Pinder overleed woensdag thuis in het bijzijn van zijn familie.

Afbeelding

Kamermeerderheid omarmt mestplannen Adema

De kabinetsplannen om dreigende mestoverschotten tegen te gaan, kunnen rekenen op steun van een meerderheid van de Tweede Kamer. In elk geval NSC, GroenLinks-PvdA, VVD, D66 en CDA maakten tot nu toe in een debat duidelijk achter de voorstellen te staan van demissionair landbouw..

Afbeelding

Facebook-moederbedrijf Meta keldert op Wall Street na cijfers

Meta Platforms ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De eigenaar van Facebook, WhatsApp en Instagram gaf een tegenvallende omzetverwachting af voor het huidige kwartaal.

Afbeelding

Bloomberg: Turkije gaat NAVO-kandidatuur Rutte steunen

Turkije spreekt vrijdag hoogstwaarschijnlijk zijn steun uit voor de kandidatuur van demissionair premier Mark Rutte om de baas van de NAVO te worden.