Enquête: zorgen om inflatie maar wintersport niet wegbezuinigd

Rogier op 30 september 2022· 36 reacties

Ondanks inflatie zijn meer mensen van plan om op wintersport te gaan dan in juni!
Ondanks inflatie zijn meer mensen van plan om op wintersport te gaan dan in juni!

Ruim 2000 wintersporters, waarvan 61 % de wintersport al geboekt heeft, hebben onze vragenlijst over inflatie, corona en klimaat ingevuld. Dit geeft een goed beeld hoe de Nederlandse en Belgische wintersporters naar komend seizoen kijken. Dit zijn de resultaten:

Ga jij op wintersport?

null

Afgelopen seizoen terughoudend, dit seizoen vol vertrouwen

Van de ondervraagden geeft 97% aan weer op wintersport te gaan, waar normaal gesproken 96 % elke winter op wintersport gaat. Men heeft in de loop van dit jaar meer vertrouwen gekregen want in juni lag dit percentage op 93 %. Vorige winter, een ingewikkelde coronawinter, is ‘slechts’ 90% van de ondervraagden op wintersport geweest. Van de 3 % wintersporters die verwacht niet op wintersport te gaan geeft 60 % aan dat dit komt door de kosten van de wintersport en de hoge inflatie, slechts 8 % geef aan dat coronamaatregelen de reden zijn om niet te gaan. De rest heeft andere (persoonlijke) redenen.

Maak jij je zorgen over inflatie voor de komende wintersport?

null

Inflatie steeds nadrukkelijker aanwezig, weinig gevolgen voor wintersport

Meer dan de helft van de ondervraagden maakt zich wel zorgen over de huidige inflatie. Dat is meer dan in juni, toen lag dit percentage op 33 %. Het grootste deel echter, 40 % van alle ondervraagden, geeft aan dat het wel heel gek moet lopen wil men niet op wintersport gaan. Slechts 4 % is bang helemaal niet op wintersport te kunnen gaan, ongeveer hetzelfde percentage als in juni. Momenteel geeft zo’n 10% aan bang te zijn voor bezuinigingen in skigebieden.

Veel skigebieden geven aan, vanwege de energieprijs, aanpassingen te doen in gebruikscomfort. Wat is voor jou acceptabel?

null

Minder pistes en liften open niet zomaar acceptabel

Veel skigebieden geven aan, vanwege de hogere energieprijzen, zuiniger aan te moeten doen. Het is vrij duidelijk wat de ondervraagde wintersporters belangrijk vinden. 70 % geeft aan dat minder geopende liften niet acceptabel is. Ongeveer dezelfde hoeveelheid, 73 % zegt hetzelfde over minder geopende pistes en 58% wil geen kortere openingstijden. Langzamere liften is een minder groot probleem. 45% staat hier neutraal in en 24 % vind het prima als de liftrit iets langer duurt. De stoelverwarming mag uit. Slechts 1 % geeft aan het missen van stoelverwarming een probleem te vinden. Eenmaal van de pistes af vindt 45 % het helemaal prima als de verwarming in hotels en accommodaties iets lager wordt gezet, 18 % vindt dit niet acceptabel en de rest is neutraal. Kortom op skiën wil men niet inboeten.

Heeft de inflatie voor jou gevolgen met betrekking tot de aanschaf van wintersportmateriaal?

null

Inflatie heeft effect op aanschaf materiaal

De inflatie heeft ook gevolgen voor het koopgedrag. Voor 22 % is de inflatie een reden om dit jaar goedkoper of geen materiaal te kopen. Een iets kleiner percentage, 20 %, geeft aan gewoon te kopen wat men van plan was te kopen. Voor een meerderheid van 58 % maakt de inflatie echter niet uit; zij waren al niet van plan om nieuw materiaal te kopen.

Op welke van de volgende kostenposten heeft de inflatie bij jou invloed?

null

Gevolgen inflatie voor accommodatiekeuze en restaurantbezoek

Alhoewel het merendeel van de ondervraagden neutraal te staan tegenover de invloed van inflatie op accommodatiekeuze en restaurantbezoek, geeft ongeveer een kwart aan dat de inflatie zeker effect heeft op het restaurantbezoek. Wat betreft accommodaties geeft een kleine 20 % aan dat de inflatie zeker invloed heeft op hun keuze.

Welke coronamaatregelen vind jij acceptabel en vormen geen belemmering om op wintersport te gaan?

null

Hebben eventuele coronamaatregelen invloed op jouw boeking?

null

Eventuele coronamaatregelen geen probleem

Meer dan driekwart van de ondervraagden maakt zich geen zorgen over corona. Slechts 8 % geeft aan niet op wintersport te gaan als er coronamaatregelen gelden. De overgrote meerderheid geeft aan dat coronamaatregelen als mondkapjes en QR-codes geen enkel probleem opleveren. 65 % geeft dan ook aan de wintersportvakantie niet aan te passen voor eventuele coronamaatregelen. 25 % geeft aan eventueel te zullen kiezen voor een land met minder strenge coronamaatregelen. Maar liefst 12 % van de ondervraagden geeft aan zich prettiger te voelen met coronamaatregelen. Kortom men is niet blind voor corona, maar het vormt niet langer een grote hindernis om op wintersport te gaan.

In hoeverre speelt klimaatverandering een rol in je bestemmingskeuze? (meerdere antwoorden mogelijk)

null

Klimaatverandering weinig impact op vakantie

Alhoewel zo’n 45 % van de ondervraagden aangeeft tegenwoordig voor een hoger en sneeuwzekerder gebied te kiezen, speelt klimaatverandering voor 43 % geen grote rol bij het kiezen van een skigebied. Op de vraag of mensen tijdens de wintersport rekening houden met klimaatverandering kregen wij honderden vrij in te vullen antwoorden waarbij men aangaf het gehele jaar door op te letten en zo klimaatneutraal mogelijk te leven, maar dat tijdens de wintersport minder te doen. Zoals een ondervraagde het zei: “Wintersport is een ‘guilty pleasure’”. In totaal geeft 85 % aan tijdens zijn/haar vakantie zelf geen rekening te houden met klimaatverandering.

In hoeverre houd je rekening met klimaatverandering op wintersport? (meerdere antwoorden mogelijk)

null

Conclusie

De wereld staat niet stil en dat is ook te merken in de antwoorden van onze enquête, men maakt zich meer zorgen om de inflatie dan aan het begin van de zomer. Echt grote gevolgen voor de wintersport heeft dit echter (nog) niet. Het is zelfs zo dat meer mensen verwachten op wintersport te gaan dan in juni. Wel zijn de randvoorwaarden zoals het aantal geopende liften en pistes een punt van zorg.

Over corona maken de ondervraagden wintersporters zich weinig zorgen, slechts een beperkte minderheid vindt eventuele coronamaatregelen een probleem. Tot slot geeft een groot deel van de ondervraagden aan zijn steentje bij te dragen wat betreft het tegengaan van klimaatverandering, maar op de wintersport laat men zich er niet teveel door leiden.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Vraagje: de enquete is afgenomen bij de (frequente) bezoekers van deze site neem ik aan? Niet helemaal representatief voor wintersportend Nederland/Belgie dan denk ik. Ken eigenlijk meer mensen die wintersporten die hier niet of nooit komen dan die hier wel komen ;)

Edwin van Riel

@evr66 We sturen de enquete ook naar al onze panelleden, nieuwsbriefabonnees, en naar leden van de NSKIV. Op die manier hebben we, wat mij betreft, een goede groep wintersporters die veel verder gaat dan alleen de trouwe website bezoekers.

Click. Click. Peace

Heel veel van de stellingen vragen eigenlijk nog wat extra nuance.
Neem bijvoorbeeld het restaurantbezoek. Het is heel goed mogelijk om te bezuinigen daarop. Niet in frequentie, maar in je bestelling. Koffie zonder strudel of gröstl in plaats van schnitzel bijvoorbeeld.
Of een dag minder les bijvoorbeeld, ook een bezuiniging.

Denk dat de incidentele wintersporters juist de wintersport vakantie als eerste zullen afblazen. Maargoed, die groep zal niet in de ondervraagde groep zitten.

Ik kijk het net als afgelopen jaar maar weer aan. Eerst maar eens zien of er allerlei maatregelen komen, dan pas ga ik bepalen of en waar ik heen ga.

enk dat de incidentele wintersporters juist de wintersport vakantie als eerste zullen afblazen. Maargoed, die groep zal niet in de ondervraagde groep zitten. § Tiny-M op 30 sep 2022 10:53

Ik ken eigenlijk maar heel weinig incidentele wintersporters. You love it or you hate it ;)

*bericht bewerkt door paolie op 30 sep 2022 11:12

Niet in m’n vriendengroep, maar bijvoorbeeld veel collega’s die wintersport wel leuk vinden, maar niet elk jaar gaan. Zeker met gezinnen een dure aangelegenheid en dan heeft de zomervakantie voor hen toch een voorkeur. Ze zien wintersport echt meer als wat extra’s.

Kan me er zelf weinig bij voorstellen, dat dan weer wel.

Niet in m’n vriendengroep, maar bijvoorbeeld veel collega’s die wintersport wel leuk vinden, maar niet elk jaar gaan. Zeker met gezinnen een dure aangelegenheid en dan heeft de zomervakantie voor hen toch een voorkeur. Ze zien wintersport echt meer als wat extra’s.

Kan me er zelf weinig bij voorstellen, dat dan weer wel.

Tiny-M op 30 sep 2022 11:25

Precies dat ja ;)
@rogier: bedankt voor de toelichting.

Edwin van Riel

Het hoge percentage waarmee een eventuele vereiste van QR-code zou worden geaccepteerd als coronamaatregel vind ik erg verbazingwekkend. Dat zou naar alle waarschijnlijkheid betekenen dat men een vierde vaccinatie verlangt, terwijl de vierde booster in België bijvoorbeeld niet wordt aangeraden voor de overgrote meerderheid van de bevolking.

*bericht bewerkt door Mathijs! op 30 sep 2022 12:01

Het hoge percentage waarmee een eventuele vereiste van QR-code zou worden geaccepteerd als coronamaatregel vind ik erg verbazingwekkend. Dat zou naar alle waarschijnlijkheid betekenen dat men een vierde vaccinatie verlangt, terwijl de vierde booster in België bijvoorbeeld niet wordt aangeraden voor de overgrote meerderheid van de bevolking.

Mathijs! op 30 sep 2022 12:01

Dat is een hele snelle en uit zijn verband getrokken conclusie, en niet iets wat je kunt concluderen met de antwoorden van deze enquête.

Ik geef meteen aan dat een discussie over het nut van vaccinaties / QR-codes niet op zijn plek is op wintersport.nl.

Click. Click. Peace

Het hoge percentage waarmee een eventuele vereiste van QR-code zou worden geaccepteerd als coronamaatregel vind ik erg verbazingwekkend. Dat zou naar alle waarschijnlijkheid betekenen dat men een vierde vaccinatie verlangt, terwijl de vierde booster in België bijvoorbeeld niet wordt aangeraden voor de overgrote meerderheid van de bevolking.

Mathijs! op 30 sep 2022 12:01

Wordt ook op 1 hoop gegooid in dit artikel. Voor mij persoonlijk: als ik af en toe een masker op moet bij een gondel vind ik dat te overzien. Veel andere maatregelen zorgen ervoor dat ik niet zou gaan. Bijvoorbeeld hele dag zo’n kapje op. Maar die mening wordt nu op 1 hoop gegooid met dat ik de maatregelen wel prima vind.

Het hoge percentage waarmee een eventuele vereiste van QR-code zou worden geaccepteerd als coronamaatregel vind ik erg verbazingwekkend. Dat zou naar alle waarschijnlijkheid betekenen dat men een vierde vaccinatie verlangt, terwijl de vierde booster in België bijvoorbeeld niet wordt aangeraden voor de overgrote meerderheid van de bevolking.

Mathijs! op 30 sep 2022 12:01

Wordt ook op 1 hoop gegooid in dit artikel. Voor mij persoonlijk: als ik af en toe een masker op moet bij een gondel vind ik dat te overzien. Veel andere maatregelen zorgen ervoor dat ik niet zou gaan. Bijvoorbeeld hele dag zo’n kapje op. Maar die mening wordt nu op 1 hoop gegooid met dat ik de maatregelen wel prima vind.

Tiny-M op 30 sep 2022 12:23

Dat is niet helemaal waar, kijk maar eens naar de antwoorden. We vragen ten eerste welke maatregelen je acceptabel vindt.
En daarna is er ook een antwoord ‘Dat ligt erg aan de coronamaatregelen’.

Click. Click. Peace

Als ik de grafiek + titel (die overigens vrij onhandig geformuleerd is) rond corona maatregelen goed lees mag ik dus constateren dat ongeveer 50% van de respondenten niet op wintersport wil gaan als de apres ski zittend is? Staat dat er echt?

Het hoge percentage waarmee een eventuele vereiste van QR-code zou worden geaccepteerd als coronamaatregel vind ik erg verbazingwekkend. Dat zou naar alle waarschijnlijkheid betekenen dat men een vierde vaccinatie verlangt, terwijl de vierde booster in België bijvoorbeeld niet wordt aangeraden voor de overgrote meerderheid van de bevolking.

Mathijs! op 30 sep 2022 12:01

Dat is een hele snelle en uit zijn verband getrokken conclusie, en niet iets wat je kunt concluderen met de antwoorden van deze enquête.

Ik geef meteen aan dat een discussie over het nut van vaccinaties / QR-codes niet op zijn plek is op wintersport.nl.

Rogier op 30 sep 2022 12:13

Ik denk dat de respondenten ook geen eenduidige betekenis geven aan de invulling van die QR-code, maar de praktische invulling van een QR-code zou wel eens minder onschuldig kunnen zijn dan dat het in eerste instantie lijkt.

Mijn reactie was alleszins niet bedoeld om een inhoudelijke discussie op te starten over het nut van vaccinaties of het coronabeleid.

Als ik de grafiek + titel (die overigens vrij onhandig geformuleerd is) rond corona maatregelen goed lees mag ik dus constateren dat ongeveer 50% van de respondenten niet op wintersport wil gaan als de apres ski zittend is? Staat dat er echt?

MiKeZZa op 30 sep 2022 12:35

50 % vindt het geen belemmering als de après-ski zittend is. Dat is antwoord van deze vraag.

*bericht bewerkt door Rogier op 30 sep 2022 13:20

Click. Click. Peace

Als ik de grafiek + titel (die overigens vrij onhandig geformuleerd is) rond corona maatregelen goed lees mag ik dus constateren dat ongeveer 50% van de respondenten niet op wintersport wil gaan als de apres ski zittend is? Staat dat er echt?

MiKeZZa op 30 sep 2022 12:35

Een klassiek voorbeeld van dingen lezen die er niet staan.
Uit de grafiek kun je niet afleiden wat de andere helft ervan vindt.

terwijl de vierde booster in België bijvoorbeeld niet wordt aangeraden voor de overgrote meerderheid van de bevolking.

Mathijs! op 30 sep 2022 12:01

Dit wordt wel degelijk aangeraden hoor. ;)
Zeker voor 50+ers en risicogroepen.

Overigens in Italië zijn er wel nog steeds maatregelen: het mondmasker FFP2 is er verplicht op het openbaar vervoer (al wordt een chirurgisch masker getolereerd) voor de reizigers.

Verder vind ik de resultaten naar verwachting.

*bericht bewerkt door bartvwg op 30 sep 2022 15:04

Bla, bla, bla.

Geen discussies hier over het boosteradvies in België. Of al dan niet nut van vaccins.

Click. Click. Peace

Maskers zullen er wel zijn, in ieder geval in Italië. Daar is het nu ook al en dat zal vast niet deze winter weggaan. Als er daadwerkelijk minder mensen boeken daardoor dan ben ik blij dat ik naar Italië ga, nog rustiger :).

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Als ik de grafiek + titel (die overigens vrij onhandig geformuleerd is) rond corona maatregelen goed lees mag ik dus constateren dat ongeveer 50% van de respondenten niet op wintersport wil gaan als de apres ski zittend is? Staat dat er echt?

MiKeZZa op 30 sep 2022 12:35

Een klassiek voorbeeld van dingen lezen die er niet staan.
Uit de grafiek kun je niet afleiden wat de andere helft ervan vindt.

DrPhil op 30 sep 2022 14:34

Gezien hoe ongelukkig de titel geformuleerd is (nu niet te zien vanwege het niet laden van de plaatjes, maar zeker ook vanwege het gebrek aan inzicht in de originele vraagstelling) is het erg lastig te bepalen wat de vraag was en hoe mensen de antwoordopties geïnterpreteerd hebben. Daarom stel ik de vraag of ik dat nou goed lees aan de auteur. Maar blijkbaar was de vraagstelling anders (bedoeld) dan het over komt/kwam uit de antwoorden.

Als ik de grafiek + titel (die overigens vrij onhandig geformuleerd is) rond corona maatregelen goed lees mag ik dus constateren dat ongeveer 50% van de respondenten niet op wintersport wil gaan als de apres ski zittend is? Staat dat er echt?

MiKeZZa op 30 sep 2022 12:35

Een klassiek voorbeeld van dingen lezen die er niet staan.
Uit de grafiek kun je niet afleiden wat de andere helft ervan vindt.

DrPhil op 30 sep 2022 14:34

Gezien hoe ongelukkig de titel geformuleerd is (nu niet te zien vanwege het niet laden van de plaatjes, maar zeker ook vanwege het gebrek aan inzicht in de originele vraagstelling) is het erg lastig te bepalen wat de vraag was en hoe mensen de antwoordopties geïnterpreteerd hebben. Daarom stel ik de vraag of ik dat nou goed lees aan de auteur. Maar blijkbaar was de vraagstelling anders (bedoeld) dan het over komt/kwam uit de antwoorden.

MiKeZZa op 30 sep 2022 17:02

Dit is niet waar. De originele vraagstelling (Welke coronamaatregelen vind jij acceptabel en vormen geen belemmering om op wintersport te gaan?) en de antwoorden staan precies zoals ze gesteld zijn en hoe er antwoord gegeven kon worden.

Click. Click. Peace

97% gaat gewoon op wintersport zoals altijd. Ondanks alle zorgen die velen ook zeggen te hebben. De mens verandert alleen als het mes op zijn of haar keel staat, of snijdt.

Als ik de grafiek + titel (die overigens vrij onhandig geformuleerd is) rond corona maatregelen goed lees mag ik dus constateren dat ongeveer 50% van de respondenten niet op wintersport wil gaan als de apres ski zittend is? Staat dat er echt?

MiKeZZa op 30 sep 2022 12:35

Een klassiek voorbeeld van dingen lezen die er niet staan.
Uit de grafiek kun je niet afleiden wat de andere helft ervan vindt.

DrPhil op 30 sep 2022 14:34

Gezien hoe ongelukkig de titel geformuleerd is (nu niet te zien vanwege het niet laden van de plaatjes, maar zeker ook vanwege het gebrek aan inzicht in de originele vraagstelling) is het erg lastig te bepalen wat de vraag was en hoe mensen de antwoordopties geïnterpreteerd hebben. Daarom stel ik de vraag of ik dat nou goed lees aan de auteur. Maar blijkbaar was de vraagstelling anders (bedoeld) dan het over komt/kwam uit de antwoorden.

MiKeZZa op 30 sep 2022 17:02

Dit is niet waar. De originele vraagstelling (Welke coronamaatregelen vind jij acceptabel en vormen geen belemmering om op wintersport te gaan?) en de antwoorden staan precies zoals ze gesteld zijn en hoe er antwoord gegeven kon worden.

Rogier op 30 sep 2022 17:22

Het impliceert natuurlijk wel dat de anderen het wel een probleem vinden (in de gedachte: waarom vullen ze het anders niet in). Misschien handiger om de volgende keer de vraagstelling iets anders te formuleren: ja, nee, weet niet/geen mening. Dan voorkom je dit soort misverstanden.

Wij wintersporters hebben er allemaal weer zin in 😃⛷! De vraag die ik verwarrend vond was om tíj́dens de wintersport rekening te houden met klimaatverandering. Wat kun je daar tijdens de wintersport aan doen? Energie besparen door koud te douchen 🥶?

Als ik de grafiek + titel (die overigens vrij onhandig geformuleerd is) rond corona maatregelen goed lees mag ik dus constateren dat ongeveer 50% van de respondenten niet op wintersport wil gaan als de apres ski zittend is? Staat dat er echt?

MiKeZZa op 30 sep 2022 12:35

Een klassiek voorbeeld van dingen lezen die er niet staan.
Uit de grafiek kun je niet afleiden wat de andere helft ervan vindt.

DrPhil op 30 sep 2022 14:34

Gezien hoe ongelukkig de titel geformuleerd is (nu niet te zien vanwege het niet laden van de plaatjes, maar zeker ook vanwege het gebrek aan inzicht in de originele vraagstelling) is het erg lastig te bepalen wat de vraag was en hoe mensen de antwoordopties geïnterpreteerd hebben. Daarom stel ik de vraag of ik dat nou goed lees aan de auteur. Maar blijkbaar was de vraagstelling anders (bedoeld) dan het over komt/kwam uit de antwoorden.

MiKeZZa op 30 sep 2022 17:02

Dit is niet waar. De originele vraagstelling (Welke coronamaatregelen vind jij acceptabel en vormen geen belemmering om op wintersport te gaan?) en de antwoorden staan precies zoals ze gesteld zijn en hoe er antwoord gegeven kon worden.

Rogier op 30 sep 2022 17:22

Dan is het toch zo dat de andere 50% besloten heeft dat ze dit niet ‘acceptabel’ vinden?

en terecht!

Marq

@MiKeZZa lees het antwoord van @DrPhil nog eens.

Je kunt uit de grafiek slechts concluderen dat circa 50% zittende apres ski expliciet geen probleem vind. Wat de overige 50% van zittende apres ski vind, valt op geen enkele wijze hieruit te concluderen.

Het is een bekende vraag bij het onderdeel verbaal redeneren bij een assessment.
Opgave: Jan ziet drie witte schapen in de wei.
Jouw conclusie: er bestaan geen zwarte schapen.
Antwoord: fout.

Voor mij een hele persoonlijke antwoord op deze enquête…
Ik ben al zeker heel mijn leven altijd een hele goede spaarder geweest en zuinig…dat is nu nog steeds zo.
Ik spaar altijd meer dan dat ik buiten de vaste lasten uitgeef.
Ik verdien minder dan modaal maar ik sta er financieel bijzonder goed voor doordat ik geen leningen heb en geen grote maandlasten.
Als ik niet de juiste keuzes had genomen had ik bij de groep gezeten die zodoende last had van de inflatie dat ik niet op wintersport was gegaan!
Ik heb vorig jaar een deel van de hypotheek afgelost en dit jaar bij 1,1% rente van 13 maanden nog afgekocht tegen een boete ik had 4,3!
Ik ben van 950 p.m. gezakt naar 560 en met een onderhandeling over mijn salaris ook flinke vooruitgang gemaakt.
In dit hele verhaal heeft de inflatie tot nu toe geen enorme inpakt op mij gehad omdat ik ook zuinig leef.
En nog contract heb tot maart en nog geen hoge energie kosten heb.
Ook bezuinig ik op de energie.

Mijn wintersport is dus al geboekt…wat betreft corona ga ik hier niet eens over beginnen… dat heb ik mezelf wel afgeleerd en voegt ook niets toe.

*bericht bewerkt door Freerider op 01 okt 2022 07:31

@MiKeZZa lees het antwoord van @DrPhil nog eens.

Je kunt uit de grafiek slechts concluderen dat circa 50% zittende apres ski expliciet geen probleem vind. Wat de overige 50% van zittende apres ski vind, valt op geen enkele wijze hieruit te concluderen.

Het is een bekende vraag bij het onderdeel verbaal redeneren bij een assessment.
Opgave: Jan ziet drie witte schapen in de wei.
Jouw conclusie: er bestaan geen zwarte schapen.
Antwoord: fout.

Hessel op 30 sep 2022 23:36

Als je kijkt:

  1. hoe deze vragenlijst opgesteld is (bijvoorbeeld de vraag waar wij het over hebben; Welke coronamaatregelen vind jij acceptabel en vormen geen belemmering om op wintersport te gaan? -> ‘acceptabel’ en ‘geen belemmering’ is niet hetzelfde, maar wel 1 vraag)
  2. hoe de antwoorden gepresenteerd worden (het feit dat je dus geen ja/nee/misschien kunt kiezen leidt tot deze hele discussie)
  3. hoe beperkt de populatie die de vragen kiest representatief is (NOT!)

Kun je alleen maar stellen dat alles niet heel sterk opgesteld is en dat zowel jullie als mijn interpretatie van wat mensen invullen komen door hoe dit opgebouwd is.

@MiKeZZa Simpel antwoord op jouw laatste vraag: nee dat kan niet.
Uitgebreider: Je interpretatie kan simpelweg niet zijn ingegeven door de vraag of de antwoorden daarop.
Wel uit allerlei andere opvattingen die hun oorsprong buiten dit onderzoekje vinden, maar dus niet uit de vraag, de wijze waarop die gesteld is of de antwoordmogelijkheden. De wetten van de logica en bewijsleer staan jouw interpretatie simpelweg niet toe.

Pfff, wat een gezaag… Het is een informatieve enquete onder gelijkgestemde zielen die van wintersport houden en deze site bezoeken, geen wetenschappelijk onderzoek waar men een nobelprijs mee wil winnen. Een klein beetje respect naar de mensen die deze informatieve, interessante, leuke website beheren en vullen. Ik heb zelf ook de enquete ingevuld en vind het leuk de resultaten hiervan te lezen, zonder daar wereldveranderende conclusies aan vast te knopen.
Punt.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie