Nieuwe skiliften in Oostenrijk (2022/2023)

Henri op 26 september 2022· 22 reacties

Dalstation van de nieuwe Asitzkogelbahn in Leogang (melzer-hopfner.at)
Dalstation van de nieuwe Asitzkogelbahn in Leogang (melzer-hopfner.at)

Zoals elk jaar wordt er ook deze zomer in de Alpenlanden weer hard gewerkt aan de bouw van nieuwe skiliften. Ik heb alle ontwikkelingen in de skigebieden weer nauwlettend in de gaten gehouden en voor jullie een overzicht per land gemaakt. Vandaag behandel ik alle nieuwe skiliften in Oostenrijk die aankomende winter klaar zullen zijn.

Verbeterde verbinding van Leogang naar Saalbach

De (slechts) 22 jaar oude Sportbahn Asitzkogel 2000 in Leogang wordt deze zomer vervangen door de moderne 8-persoons stoeltjeslift Asitzkogelbahn. De 6-persoons stoeltjeslift is nog in goede staat en dus doorverkocht aan een skigebied in Polen. Met een duizelingwekkende capaciteit van 3700 personen per uur zal de verbinding terug naar Saalbach voortaan nog sneller verlopen. Vanaf het aankomend winterseizoen sta je in minder dan 3 minuten boven op de Asitzkogel. Het terrein bij het dalstation wordt zodanig aangepast dat er meer ruimte is.

Nieuwe Asitzkogelbahn in Leogang
Nieuwe Asitzkogelbahn in Leogang

Na de bouw van de stoeltjeslift Mulden in 2018 krijgt Leogang dus opnieuw een capaciteitssterke 8-zitter. Als alles goed verloopt zal de nieuwe stoeltjeslift aankomende december voor het eerst kunnen openen. Even verderop, aan de kant van Saalbach staat de vervanging van de Limberg stoeltjeslift eigenlijk al langer op de planning, maar er wordt vooralsnog gewacht met de uitvoering. In de herfst zal er een besluit over dit project worden genomen.

Nieuwe Lärmstange I stoeltjeslift in Hintertux

Eindelijk! Na 3 jaar bouwtijd zal aankomende winter de Lärmstange I lift op de Hintertuxer Gletscher voor het eerst openen. De voorganger, een 2-persoons stoeltjeslift, was al langer gesloten en zelfs gedeeltelijk ontmanteld. Voor de nieuwe stoeltjeslift werden vorig jaar al de liftpalen en een groot deel van de techniek voor het bergstation gebouwd. Deze zomer zal de rest van de lift inclusief het dalstation worden voltooid. De nieuwe lift geeft toegang tot schitterend, en vooral uitdagend, terrein met flink wat hoogtemeters. Een van de skiroutes zal bovendien worden getransformeerd tot skipiste.

Tot op heden is het vrij omslachtig om na de middelstationafdaling weer terug te keren naar het hoofdgebied. Je moet eerst over het laatste vlakke stuk (2a) naar de vastgeklemde zeszitter Sommerberg skiën. Vervolgens bereik je met deze lift het middelstation Sommerberg en moet je overstappen in de gondel naar het Tuxer Fernerhaus. Met de nieuwe Lärmstange I stoeltjeslift kun je direct weer terug richting de gletsjer. Het bergstation ligt namelijk naast het dalstation van de Lärmstange II stoeltjeslift.

Nieuwe Lärmstange I (groen) en oude tweezitter (rood) in Hintertux
Nieuwe Lärmstange I (groen) en oude tweezitter (rood) in Hintertux

Nieuw hoogste punt voor Osttirol in St. Jakob im Defereggental

Eind augustus vorig jaar werd bekendgemaakt dat het skigebied Brunnalm bij het dorp Sankt Jakob im Defereggental aan de slag gaat met de bouw van een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift. De Leppleskofel stoeltjeslift vervangt de Almspitz sleeplift. Het dalstation ligt op de locatie van het dalstation van zijn voorganger, maar het bergstation zal een stuk hoger te komen liggen. Met een hoogte van 2683 meter wordt het niet alleen het hoogste punt van het skigebied, maar zelfs de hoogste skilift van heel Osttirol!

Voortaan sta je binnen 3 minuten met deze één kilometer lange lift boven en met een capaciteit van maar liefst 2400 personen per uur zullen er nauwelijks wachtrijen ontstaan. Tegelijkertijd met de komst van de nieuwe stoeltjeslift wordt er ook gewerkt aan 3 nieuwe pistes.

Nieuwe Leppleskofel stoeltjeslift in St. Jakob
Nieuwe Leppleskofel stoeltjeslift in St. Jakob

Visualisatie van het nieuwe bergstation in Sankt Jakob (Schultz Gruppe)
Visualisatie van het nieuwe bergstation in Sankt Jakob (Schultz Gruppe)

Stoeltjeslift vervangt sleeplift in Gerlitzen

In het Karintische skigebied Gerlitzen vlakbij Villach wordt op dit moment een sleeplift vervangen door een 4-persoons stoeltjeslift. De nieuwe lift met de naam Finsterbach Freeride-Jet brengt wintersporters vanuit een kom met zowel piste- als freeridemogelijkheden terug naar het hoofdgebied. Via de 6-persoons stoeltjeslift Wörthersee 6-er Family-Jet kom je vervolgens weer terug op het hoogste punt van het gebied.

Met slechts 320 meter legt de lift een korte afstand af, dus een vastgeklemde stoeltjeslift volstaat hier. Het dalstation wordt iets meer richting het zuiden verplaatst. Dat de lift een verbetering is staat buiten kijf. De steile, zonnige zuidwesthelling was problematisch om te besneeuwen, waardoor er veel werk moest worden geleverd om überhaupt sneeuw op het sleepliftspoor te houden. Het is nog wel de vraag hoe de op het zuiden gelegen verbindingspiste naar het dalstation van de Family-Jet het zal uithouden. Deze had vooral in het hoogseizoen al wat capaciteitsproblemen.

De nieuwe Finsterbach Freeride-Jet in Gerlitzen
De nieuwe Finsterbach Freeride-Jet in Gerlitzen

Nieuwe treintjes voor de Gletscherexpress in Pitztal

Nog geen compleet nieuwe lift voor de Pitztaler Gletscher, maar de beroemde tunnelbaan die toegang tot het gletsjerskigebied geeft krijgt nieuwe treintjes. De grootte en capaciteit van de treintjes blijft hetzelfde, maar de nieuwe cabines zullen wel een stuk stiller zijn. Lang heeft het vervangen van de treintjes niet geduurd, want het gebied is sinds medio juli alweer geopend voor het zomerseizoen.

Nieuwe treintjes Pitztaler Gletscher (FB Pitztaler Gletscher)
Nieuwe treintjes Pitztaler Gletscher (FB Pitztaler Gletscher)

Hochoetz vervangt Kühtaile stoeltjeslift

De trage 3-persoons stoeltjeslift Kühtaile in het Tiroolse skigebied Hochoetz is deze zomer vervangen door een moderne 6-persoons stoeltjeslift. De ligging van het dal- en bergstation blijft hetzelfde en dus overbrugt ook deze lift zo’n 230 hoogtemeters. De oude lift stond ‘slechts’ 21 jaar in het gebied, maar was daarvoor al sinds 1985 in het skigebied van Sölden in dienst als de Langegg I stoeltjeslift. Na 37 jaar kan deze oldtimer dus met pensioen. De nieuwe stoeltjeslift krijgt een capaciteit van 2600 personen per uur en draait met een snelheid van 6 meter per seconde, waardoor je in iets meer dan 2 minuten weer boven bij het bergstation staat.

De nieuwe Kühtaile stoeltjeslift (groen) in Hochoetz
De nieuwe Kühtaile stoeltjeslift (groen) in Hochoetz

Combibaan voor Ramsau am Dachstein

In Ramsau am Dachstein, onderdeel van de regio Schladming - Dachstein, wordt deze zomer een nieuwe combibaan gebouwd op de Rittisberg. In de zomer is de berg geliefd bij toeristen vanwege de zomerrodelbaan, maar ook in de winter is het overzichtelijke skigebied erg geschikt voor beginnende wintersporters en families.

De huidige 4-zitter wordt afgebroken en in plaats daarvan kun je vanaf aankomende winter met de moderne lift kiezen tussen 6-persoons stoeltjes of 10-persoons cabines. De nieuwe combibaan zorgt daarnaast voor een eenvoudiger rodeltransport naar de verlichte avondrodelbaan. Ook voor het zomerseizoen zijn er door de nieuwe gondel nieuwigheden gepland. Zo wordt er vanaf 2023 op de Rittisberg mountaincarten aangeboden.

De Rittisberg combibaan in Ramsau am Dachstein
De Rittisberg combibaan in Ramsau am Dachstein

Gloednieuwe Galsterbergbahn

Niet alleen in Ramsau am Dachstein wordt er flink geïnvesteerd, maar ook iets verderop op de Galsterberg bij Pruggern wordt er deze zomer een nieuwe gondel gebouwd. Het knusse skigebiedje onder de rook van de grote 4-Berge-Skischaukel Schladming Dachstein vervangt de verouderde groepengondelbaan uit 1990 door een moderne 10-persoons gondel. In minder dan 7 minuten sta je voortaan bij het bergstation van de gondel, vlakbij het pisterestaurant Bottinghaus.

Met de nieuwe gondel kunnen er in het uitbouwstadium 1800 personen per uur naar boven worden gebracht, waardoor de capaciteit vergeleken met zijn voorganger ruim 3 keer zo hoog ligt. Aankomend seizoen wordt er gestart met 30 cabines en een capaciteit van 1200 personen per uur. Wachttijden zullen met de komst van de gondel verleden tijd zijn. Met de nieuwe Galsterbergbahn is het in de nabije toekomst ook mogelijk om het gebied in de zomer te openen. Het vernieuwingsproject gaat in totaal zo’n 11 miljoen euro kosten.

Het geplande dalstation van de Galsterbergbahn (schladming-dachstein.at)
Het geplande dalstation van de Galsterbergbahn (schladming-dachstein.at)

De nieuwe Galsterbergbahn
De nieuwe Galsterbergbahn

Nieuwe gondel in Hinterstoder

Nog iets verder naar het oosten wordt er deze zomer ook flink gewerkt. In het skigebied Hinterstoder wordt namelijk een gloednieuwe gondel gebouwd. Het skigebied is voor ons vrij onbekend omdat het redelijk oostelijk ligt, maar door de ligging vrijwel direct langs de snelweg A9 ben je hier naartoe niet langer onderweg dan naar bekende Oostenrijkse bestemmingen als Zell am See of Flachau. De 6-persoons gondel vanuit het dal wordt deze zomer vervangen door een moderne en snelle 10-persoons gondel van Leitner. De lift, met de naam Hössbahn, legt in iets minder dan 7 minuten ruim 2,6 kilometer af en overbrugt daarbij 812 hoogtemeters.

Nieuwe gondel vanuit het dal in Hinterstoder
Nieuwe gondel vanuit het dal in Hinterstoder

In het nabijgelegen skigebied Wurzeralm zijn ze ook al een tijdje bezig met een liftproject. Men wil de 2-persoons stoeltjeslift Frauenkar graag vervangen door een moderne gondel, maar bij dit project zijn er nog steeds problemen op het gebied van milieubescherming. De mogelijke aanleg van de lift inclusief bergrestaurant, een besneeuwingsmeer en mogelijk ook extra pisteoppervlak in het karstlandschap direct naast een natuurbeschermingsgebied stuit op veel kritiek.

Daarnaast wordt er ook al jaren gepraat over een verbinding met het dorp Vorderstoder. Ook hiertegen is veel tegenstand. Niet alleen moet er veel bos voor worden gekapt, het is met name de hoogte die volgens veel partijen een probleem zal gaan opleveren. Zo vindt burgerinitiatief Lebenswertes Vorderstoder dat de skigebiedsuitbreiding tussen 750 en 1200 meter hoogte volkomen onzinnig en een niet-duurzaam project is. Het is dus nog maar de vraag of dit project ooit zal worden gerealiseerd.

Overige nieuwe liften in Oostenrijk

Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Plaats een reactie

Top weer! Hopelijk blijven de vernieuwingen wel doorgaan, ondanks de onzekerheid en de hoge energieprijzen.

Zijn ze die (lange) sleeplift in Söllereck - Kleinwalsertal aan het vervangen? Uitgesteld?

En de verbinding met Viehoven, komt die er nu eindelijk (Ik spreek hier nu over het gebied Hinterglemm - Saalbach), meer bepaald de verbinding Leogang - Viehofen? Of moeten we nog een jaar wachten?

En de verbinding met Viehoven, komt die er nu eindelijk (Ik spreek hier nu over het gebied Hinterglemm - Saalbach), meer bepaald de verbinding Leogang - Viehofen? Of moeten we nog een jaar wachten?

Gerrit op 26 sep 2022 11:42

Ik vrees nog wel 2 jaar. Als een relatief klein project als de Limberg 4er al 3 jaar wordt uitgesteld; dan verwacht ik dat de nieuwe gondel in Viehoven er niet voor 2024 of 2025 staat.

Ze hadden in Hinterglemm ook nog wat slepers op de planning staan geloof ik, o.a. de ankerlift Mitteregglift. (Weliswaar weer voor een nieuw anker). De Limberg had mijn dochter het ook over afgelopen jaar, een lift met een lopende band, dat had ze nog nooit gezien! Ze vond het jammer dat ik zei dat ze die gingen vervangen, maar dan heeft ze nu nog een jaartje ‘mazzel’.

Als ik later groot ben woon ik in Val Cenis of Val Gardena ❤️❄️

Zijn ze die (lange) sleeplift in Söllereck - Kleinwalsertal aan het vervangen? Uitgesteld?

dunga op 26 sep 2022 10:51 [@dunga](/profiel/dunga)

Lijkt idd vertraagd. Ik vond op 1 website een melding “gepland 2024”. Op andere sites alleen oudere info. Geen voortgang, wel plannen. Maar ook berichten over weerstand.

De lift lag afgelopen seizoen al wel stil. Ik was er begin februari. Jammer, lijkt me een mooie aanvulling op het gebiedje.

Enthousiast en fanatiek, blijven oefenen op techniek...

Ze hadden in Hinterglemm ook nog wat slepers op de planning staan geloof ik, o.a. de ankerlift Mitteregglift. (Weliswaar weer voor een nieuw anker). De Limberg had mijn dochter het ook over afgelopen jaar, een lift met een lopende band, dat had ze nog nooit gezien! Ze vond het jammer dat ik zei dat ze die gingen vervangen, maar dan heeft ze nu nog een jaartje ‘mazzel’.

LoveToSki op 26 sep 2022 18:21

Die Limburg is zo verschrikkelijk traag maar toch hebben we hem elk jaar wel weer een paar keer nodig, met name als we de route van Fieberbrunn helemaal buitenlands naar Leogang nemen. Had echt gehoopt dat die volgend jaar vervangen was.

Zijn ze die (lange) sleeplift in Söllereck - Kleinwalsertal aan het vervangen? Uitgesteld?

dunga op 26 sep 2022 10:51

Ik had begrepen dat er nogal moeizame onderhandelingen zijn met een van de grondeigenaren ivm een nieuw te bouwen lift.

Ze hadden in Hinterglemm ook nog wat slepers op de planning staan geloof ik, o.a. de ankerlift Mitteregglift. (Weliswaar weer voor een nieuw anker). De Limberg had mijn dochter het ook over afgelopen jaar, een lift met een lopende band, dat had ze nog nooit gezien! Ze vond het jammer dat ik zei dat ze die gingen vervangen, maar dan heeft ze nu nog een jaartje ‘mazzel’.

LoveToSki op 26 sep 2022 18:21

Die Limburg is zo verschrikkelijk traag maar toch hebben we hem elk jaar wel weer een paar keer nodig, met name als we de route van Fieberbrunn helemaal buitenlands naar Leogang nemen. Had echt gehoopt dat die volgend jaar vervangen was.

marklit op 26 sep 2022 21:33

De kans is groot dat ie volgend jaar wel vervangen wordt; maar hij was aangekondigd voor 2020; dus wel 3 jaar vertraging.

Qua Hinterglemm verwacht ik dat ze prioriteit geven aan het vervangen van de zwolfer-nord bahn vanwege de WK in 2025. Mitteregglift zou wel een stoeltjeslift worden, dacht ik.
Ik verwacht dat ze voorin het dorp ook een “echte” verbinding willen maken. Sunliner vervangen door een gondel uit het dal en Mitteregg stoeltjeslift de andere kant op omhoog. Beide dalstations zouden dan op de hoek ellmauweg/dorfstrasse moeten komen.
Dan ontlast je de Reiterkogelbahn en heb je veel meer mogelijkheden om kleinere en grotere skirondes te maken.

Is de piste bij Mitteregg niet te kort voor een stoeltje? Of willen ze hem dan omhoog doortrekken?

Ik ga eens op onderzoek!

Als ik later groot ben woon ik in Val Cenis of Val Gardena ❤️❄️

De sunliner zou ook wel fijn zijn, dat is met name in de voorjaarsvakantie een mega bottleneck.

Ik ben ook benieuwd of Fieberbrunn ooit nog eens wat aan de liften gaat doen. Vergelijken bij de andere dorpen is dat echt wel oude bende.

De sunliner zou ook wel fijn zijn, dat is met name in de voorjaarsvakantie een mega bottleneck.

Ik ben ook benieuwd of Fieberbrunn ooit nog eens wat aan de liften gaat doen. Vergelijken bij de andere dorpen is dat echt wel oude bende.

marklit op 27 sep 2022 23:37

In Fieberbrunn wordt de streuboden & larchfilzkogel (5 bakkies bij elkaar) als eerste vervangen. Ook zou deze dan wat hoger doorgetrokken worden, waardoor je direct naar Reckmoos nord zou moeten kunnen skieen.
Timings zijn lastig in tijden van alle crises; maar het zou wel een mooie update zijn.

De Mitteregg aan de andere kant (de Saalbach kant, niet de huidige oefenpistekant) naar boven met een stoeltje zou ik wel wat vinden. Daar hebben wij altijd een appartement haha.

Ik kan de aankondiging van het vervangen van de Mitteregg sleeplift niet meer terugvinden. Ja eentje van twee jaar geleden maar geen uitgebreide informatie meer. Ook geen aanvangstdatum meer.

Als ik later groot ben woon ik in Val Cenis of Val Gardena ❤️❄️

Drone filmpje van de nieuwe stoeltjeslift in St Jacob in Ost-Tirol.

Dat is nog eens een niet-doorsnee bestemming.

Ze zijn wel flink met graafmachines in de weer geweest om die nieuwe posts 3 aan te leggen. Wel mooie ligt, en ook mooie lange hellingen.
https://fb.watch/fQmnN4GpMQ/

The older I get, the better I was

De Mitteregg aan de andere kant (de Saalbach kant, niet de huidige oefenpistekant) naar boven met een stoeltje zou ik wel wat vinden. Daar hebben wij altijd een appartement haha.

Ik kan de aankondiging van het vervangen van de Mitteregg sleeplift niet meer terugvinden. Ja eentje van twee jaar geleden maar geen uitgebreide informatie meer. Ook geen aanvangstdatum meer.

LoveToSki op 28 sep 2022 13:55

Dat zou erg mooi zijn, maar mag ik vragen waar jij de info vandaan hebt, ik kan hier nog niets over vinden op internet

Ben benieuwd of er in Kappl nog vernieuwingen gepland staan. Iemand die dit weet?

Ben benieuwd of er in Kappl nog vernieuwingen gepland staan. Iemand die dit weet?

Leo1974 op 30 sep 2022 13:29

Het wordt een beetje saai, het antwoord op dit soort vragen is ALTIJD hetzelfde.
Je zou er een sticky van moeten maken, bovenaan de lijst met onderwerpen.

De meest actuele informatie over nieuwbouw van skiliften etc.

  1. Voor Duitstalige landen Alpinforum https://www.alpinforum.com/forum/viewforum.php?f=12…
  2. Voor Frankrijk en Zwitserland RM https://www.remontees-mecaniques.net/forums/index.php?showfo…
  3. Voor Italie https://www-skiforum-it.translate.goog/board/index.php?forum…
  4. Voor Spanje https://www.nevasport.com/noticias/
The older I get, the better I was

Je wijst op een tekortkoming van deze website?

Deze website en forum is technisch prima, en de content vaak ook. Het is wel zo dat bepaalde vragen steeds weer terug komen. Daarvoor zou een sticky handig zijn
Bijvoorbeeld

  1. Lijst met sites met goede weersverwachtingen per regio
  2. Lijst met de beste sites voor nieuws over skigebied infrastructuur

Hoe meer vragen en discussie, hoe beter. Maar liever niet steeds dezelfde vraag, waarop vaak ook al ergens een antwoord staat.

En ja, en ik kan het natuurlijk ook niet lezen, en er niet op reageren. Met ik lever dan liever suggesties voor verbetering.

The older I get, the better I was

Deze website en forum is technisch prima, en de content vaak ook. Het is wel zo dat bepaalde vragen steeds weer terug komen. Daarvoor zou een sticky handig zijn
Bijvoorbeeld

  1. Lijst met sites met goede weersverwachtingen per regio
  2. Lijst met de beste sites voor nieuws over skigebied infrastructuur

Hoe meer vragen en discussie, hoe beter. Maar liever niet steeds dezelfde vraag, waarop vaak ook al ergens een antwoord staat.

En ja, en ik kan het natuurlijk ook niet lezen, en er niet op reageren. Met ik lever dan liever suggesties voor verbetering.

Onnem op 30 sep 2022 21:16

Tja veel mensen houden nu eenmaal niet van het posten van een hoop linkjes naar buitenlandse sites met een taal die ze mogelijk slecht of helemaal niet machtig zijn. Er is toch helemaal niets mis met zo’n vraag.

Born to Ride

Het zal misschien al wel ergens te vinden zijn hier, maar weet iemand of in Schlick 2000 (Fulpmes) die geplande Galtbergbahn dit jaar gerealiseerd wordt?

Die staat voor volgend jaar gepland @dunga.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie