Podcast | Terugblik etappe 1: ‘De rode trui van Gesink zegt veel over de overmacht van Jumbo-Visma’

Thijs Zonneveld, Michiel Elijzen en Hidde van Warmerdam blikken terug op de eerste etappe van de Vuelta. Een ploegentijdrit door Utrecht met Jumbo-Visma als sterkste van de dag. Robert Gesink gaat als eerste over de finish en krijgt zo de eerste leiderstrui geschonken.

  1. Andreas Kron draagt zege in verregende Vuelta-rit op aan overleden ploeggenoot, schaafwonden bij Primoz Roglic na val
    Met video

    Andreas Kron draagt zege in verregende Vuelta-rit op aan overleden ploegge­noot, schaafwon­den bij Primoz Roglic na val

    Andreas Kron heeft de verregende tweede etappe in de Vuelta bijgeschreven op zijn palmares. Het was een zeer chaotische rit vanwege de vele regenval rond Barcelona. Kron (Lotto-Dstny) droeg de zege op aan zijn overleden ploeggenoot Tijl De Decker. Drievoudig eindwinnaar Primoz Roglic, medekopman van Jumbo-Visma naast Tourwinnaar Jonas Vingegaard, viel op een rotonde. De schade bij de Sloveen, dit jaar al de beste in de Giro d’Italia, bleef beperkt tot schaafwonden.
  2. Sepp Kuss gaat van meesterknecht naar winnaar Vuelta: ‘Verandert mijn leven, maar ik blijf mezelf’

    Sepp Kuss gaat van meester­knecht naar winnaar Vuelta: ‘Verandert mijn leven, maar ik blijf mezelf’

    Sepp Kuss bezorgde zijn ploeg Jumbo-Visma in de Vuelta een historische eindzege. De Amerikaan was in de Giro d’Italia (voor Primoz Roglic) en de Tour de France (voor Jonas Vingegaard) nog meesterknecht, in de Ronde van Spanje kon hij rekenen op de hulp van de renners die hij normaal als kopmannen beschouwt. ,,Ik blijf mezelf. Het verandert mijn leven wel, maar ik kijk hierop terug met veel mooie herinneringen”, zei Kuss in het flashinterview, voordat hij het podium kon betreden met al zijn teamgenoten van Jumbo-Visma.