Apple wil nieuwe iPhones op 7 september onthullen

Nieuws
Techconcern Apple zal naar verwachting op 7 september zijn nieuwe iPhone 14-lijn onthullen. De maker van de gewilde smartphones doet dat traditiegetrouw met een speciaal event.
anp
woensdag 17 augustus 2022 om 19:22
Afbeelding
beeld anp

Apple is zeer afhankelijk van de iPhones. De apparaten zijn doorgaans goed voor de helft van de omzet van het bedrijf. Naast de iPhones, een gewild cadeau voor veel mensen tijdens de feestdagen aan het einde van het jaar, zal Apple ook nieuwe Macs, iPads en Apple Watch-modellen onthullen.

De updates van de Apple-apparaten komen op een moeilijk moment voor de sector. De verkoop van bijvoorbeeld smartphones zakt wat in nu consumenten de gevolgen van de hoge inflatie steeds meer beginnen te voelen. Dat maakt ze voorzichtiger met het doen van grote uitgaven. Evengoed lijkt Apple beter in staat de problemen in de markt het hoofd te bieden dan veel van zijn concurrenten.

Productlancering

Doorgaans liggen de nieuwe iPhones ongeveer anderhalve week na de onthulling in de winkels. De verwachting is dat dit nu ook zo zal zijn. Verscheidene winkelmedewerkers hebben al te horen gekregen dat ze rekening moeten houden met een productlancering op 16 september.

Net als in de coronajaren lijkt Apple te kiezen voor een online-event. Verschillende onderdelen van de presentatie zouden al zijn opgenomen. De laatste onthulling van het bedrijf was in juni dit jaar. Toen kwam Apple met een reeks software-updates.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ook Curaçaose ministers testen negatief bij drugstest

Minister-president van Curaçao, Gilmar 'Pik' Pisas, heeft negatief getest op de aanwezigheid van cocaïne en marihuana in zijn bloed. Dat geldt ook voor de andere ministers van zijn partij, de MFK. Alle negen parlementsleden van de partij testten ook negatief.

Afbeelding

NPLV: stop stapeling van problemen in achterstandswijken

Twaalf directeuren van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid (NPLV) vragen politiek Den Haag om 'onorthodoxe maatregelen' om stapeling van problemen in achterstandswijken tegen te gaan.

Afbeelding

Rechter doet uitspraak in zaak over gebiedsverbod Pegida-voorman

De voorzieningenrechter van de rechtbank in Arnhem doet vrijdagochtend uitspraak in de zaak die Pegida-voorman Edwin Wagensveld heeft aangespannen tegen de gemeente Arnhem. De zaak gaat over het gebiedsverbod dat hem is opgelegd.

Afbeelding

New York gaat wapendetectiesystemen testen voor de metro

De Amerikaanse stad New York gaat wapendetectietechnologie testen in verschillende metrostations. Dat heeft burgemeester Eric Adams donderdag aangekondigd. De politie zal onder meer het gebruik van draagbare scanmachines uitproberen.

Afbeelding

Gemeenteraad Haarlem breidt betaald parkeren niet uit

De gemeenteraad van Haarlem heeft donderdagavond het plan ingetrokken om betaald parkeren in de stad uit te breiden. Daarmee geeft de raad gehoor aan de uitkomst van een referendum onder inwoners.

Afbeelding

Long Alliantie waarschuwt voor tekort aan astmamedicijn

Er is in Nederland een tekort aan het astmamedicijn salbutamol aerosol. Veel apotheken hebben het inhalatiemiddel voor maximaal twee weken op voorraad, waarschuwt de Long Alliantie Nederland (LAN).