1500 mensen in Noordoost-Spanje geëvacueerd vanwege bosbrand

Nieuws
Door een bosbrand ten westen van de Spaanse stad Zaragoza hebben zo’n 1500 mensen hun huis moeten verlaten. De brand woedt in de buurt van Añón de Moncayo in het noordoosten van Spanje en wordt aangewakkerd door de sterke wind. In de regio bestrijden zo’n 300 brandweerlieden het vuur.
anp
zondag 14 augustus 2022 om 19:12
Afbeelding
beeld anp

Ook in het zuiden van Spanje heeft de brandweer een bosbrand bestreden. Die zou door bliksem zijn veroorzaakt en verspreidde zich door de harde wind. Dat was in de buurt van Murcia.

In Frankrijk is de grote bosbrand in het zuidwestelijke departement Gironde dankzij een regenachtige nacht onder controle. Duizenden mensen waren daar geëvacueerd, maar kunnen nu weer terug naar huis. Meer naar het oosten, in het Franse departement Aveyron, zijn wel weer zo’n duizend mensen geëvacueerd vanwege een opgelaaide bosbrand.

Een deel van Europa kampt deze zomer met veel droogte en hitte, waardoor de kans op bosbranden groot is.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Jury in zwijggeldproces Trump compleet, proces maandag van start

Alle juryleden in het zwijggeldproces rond de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zijn geselecteerd. Hierdoor kan het proces maandag officieel starten.

Afbeelding

Man steekt zichzelf in brand bij rechtbank Trump-proces

Een man heeft zichzelf in brand gestoken bij de rechtbank in New York waar het eerste strafproces tegen de Amerikaanse ex-president Donald Trump wordt gehouden. Beelden van de Amerikaanse nieuwszender CNN tonen een man in vlammen. Het is nog onbekend wat het motief is.

Afbeelding

Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

Afbeelding

1 op 5 huurders Amsterdam betaalt 35 procent loon of meer aan huur

De gemeente Amsterdam maakt zich zorgen over het aantal mensen dat in een te dure huurwoning woont. Uit nieuw woningmarktonderzoek over 2023 komt naar voren dat wonen in de hoofdstad weer duurder is geworden en dat een op de vijf huurders meer dan 35 procent van hun netto-inkom..

Afbeelding

Iran meldt aanval met mini-drones zonder schade

Iran zegt dat er mini-drones zijn neergehaald in Isfahan, na berichten over een Israëlische raketaanval. Volgens buitenlandminister Hossein Amirabdollahian zijn er geen slachtoffers en is er geen schade ontstaan.

Afbeelding

Azerbeidzjan: Armenië geeft bezette grensdorpen terug

Armenië heeft ermee ingestemd vier dorpen aan de grens met Azerbeidzjan terug te geven aan het land, meldde het Azerbeidzjaanse buitenlandministerie. Het gaat om dorpen die sinds het begin van de jaren negentig in handen zijn van Armenië.