Dinsdag vanaf tweede helft avond geen treinen Amersfoort Centraal

Nieuws
Van, via en naar station Amersfoort Centraal rijden dinsdag vanaf 21.00 uur geen treinen vanwege spoedwerkzaamheden. Dat melden ProRail en de NS. Een systeem dat de veiligheid van het treinverkeer rondom het station regelt moet worden vervangen. De NS biedt geen vervangend vervoer aan, omdat busbedrijven zouden hebben aangegeven onvoldoende bussen en chauffeurs te kunnen leveren.
anp
zondag 14 augustus 2022 om 18:48 aangepast 19:25
Afbeelding
beeld anp

De vervoerder, die het "buitengewoon vervelend" zegt te vinden geen vervangend vervoer aan te kunnen bieden, adviseert reizigers dinsdag eerder op pad te gaan of alternatief vervoer te zoeken. De reparatie moet in de nacht van dinsdag op woensdag worden afgerond. De verwachting is dat het treinverkeer woensdag volgens dienstregeling kan opstarten.

Het systeem dat wordt vervangen valt volgens ProRail momenteel veelvuldig uit. Vervanging zou daarom noodzakelijk zijn. Door de reparatie werken de seinen en wissels in het hele gebied niet, wat ervoor zorgt dat treinen er niet kunnen rijden. Het vervangen van de onderdelen begint om 22.00 uur, aldus de spoorbeheerder. "Voor die tijd moeten alle treinen in de omgeving weg zijn of op hun plek staan. Daarom rijdt de laatste trein uiterlijk 21.00 uur station Amersfoort Centraal binnen."

Een NS-woordvoerder kon zondagavond niet zeggen hoe groot het effect van het schrappen van de treinen op de totale dienstregeling is.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Asielzoekers eind juni, begin juli naar 'asielhotel' in Albergen

De eerste asielzoekers komen eind juni of begin juli naar het nieuwe asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is dinsdag begonnen met de verbouwingswerkzaamheden die nodig zijn om het hotel geschikt te maken voor de o..

Afbeelding

Groepshulpen moeten druk op kinderopvang helpen verlichten

Kinderopvangorganisaties kunnen vanaf november een subsidie aanvragen waarmee zij groepshulpen kunnen aannemen om het werk te verlichten. Voorwaarde is wel dat deze groepshulpen ook een opleiding volgen waarmee zij op termijn wellicht als volwaardig pedagogisch medewerker aan d..

Afbeelding

Nederlandse drugsverdachte Karim B. weer voortvluchtig in Spanje

Het Nederlandse mocromaffiakopstuk Karim B. is weer voortvluchtig. Hij werd in januari aangehouden op verdenking van onder meer drugshandel, maar vorige maand op borgtocht vrijgelaten. Inmiddels is hij volgens het Spaanse persbureau EFE voor de autoriteiten onvindbaar.

Afbeelding

Alleen nog pinautomaten op vier grootste stations om plofkraken

Alleen op de vier grootste stations Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en Den Haag Centraal zijn nog werkende pinautomaten te vinden, meldt de NS.

Afbeelding

GM bij winnaars op Wall Street na sterke resultaten

General Motors (GM) behoorde dinsdag tot de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De grote Amerikaanse autofabrikant boekte afgelopen kwartaal veel meer winst dan verwacht. Ook de omzet viel hoger uit dan kenners hadden verwacht.

Afbeelding

Bijna 2 miljoen voor vergroeningsmaatregelen in Friesland

Friese dorpsorganisaties, buurtbelangen en grondeigenaren kunnen subsidie aanvragen om hun omgeving te vergroenen. Met een minimumbedrag van 100.