Brandweer druk met berm- en natuurbrandjes

Nieuws
Op meerdere plekken in Nederland moest de brandweer zondag in actie komen om brandjes in bermen en bossen te bedwingen. Zo brak er brand uit in bosjes bij Bakel en Budel in Brabant.
anp
zondag 14 augustus 2022 om 17:36
Afbeelding
beeld anp

Bij Bakel waren er meerdere berm- en bosbrandjes aan de Helmondsestraat. Volgens de brandweer Brabant-Zuidoost waren er vijf afzonderlijke vuurhaarden. Zeker acht brandweerauto’s zijn ingezet om het vuur te blussen. Eerder zondagmiddag woedde een brand in de berm van de A2 tussen Eindhoven en Weert, ter hoogte van afrit Budel.

In Den Dolder troffen de vlammen een bosgebied van 30 bij 10 meter, meldt de Veiligheidsregio Utrecht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

EU werkt aan extra sancties voor Iran om aanval op Israël

De Europese Unie werkt aan nieuwe sancties voor Iran. De EU moet het land in het vervolg ook kunnen straffen voor het leveren van wapens aan strijdgroepen die het opnemen tegen Israël, zoals Hamas en Hezbollah.

Afbeelding

Kabinet gaat met Israël praten over onderdelen F-35

Het demissionaire kabinet gaat met Israël praten over het weer doorleveren vanuit Nederland van onderdelen voor de F-35 gevechtsvliegtuigen. Dat is door de rechter verboden, maar mag wel als de vliegtuigen niet worden ingezet voor operaties in de Gazastrook.

Afbeelding

Fed-baas Powell hint op langer handhaven hoge rente om inflatie

De recente inflatiecijfers bieden nog onvoldoende vertrouwen voor de Federal Reserve om de rente te verlagen. Volgens Fed-president Jerome Powell kan een verlaging daardoor waarschijnlijk nog even op zich laten wachten.

Afbeelding

VN wil 2,8 miljard dollar bijeen krijgen voor Palestijnen

De Verenigde Naties willen 2,8 miljard dollar (2,6 miljard euro) bij elkaar krijgen om de Palestijnse bevolking in Gaza en de Westelijke Jordaanoever te helpen. De VN-organisatie voor humanitaire zaken OCHA meldt dat dinsdag.

Afbeelding

Kamer wil ook op internet geen reclames meer voor online gokken

De Tweede Kamer wil dat gokbedrijven ook op internet geen reclames meer mogen maken voor onlinekansspelen. Een SP-motie die het kabinet oproept tot een uitbreiding van het reclameverbod voor online gokken is dinsdag aangenomen.

Afbeelding

Brits Lagerhuis stemt in met toekomstig verbod op tabaksverkoop

Het Britse Lagerhuis stemt in met de plannen van premier Rishi Sunak om een rookvrije generatie te creëren. Volgens het voorstel zal het voor iedereen die in 2009 of later is geboren verboden worden om ooit tabakproducten te kopen.