Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Trek uit de Randstad neemt toe: ook Drenthe en Groningen zien westerlingen komen

De trek uit de Randstad houdt aan. Sterker: het gat tussen het aantal mensen dat uit de Randstad vertrekt en het aantal mensen dat erheen gaat, is zelfs nog groter geworden. Vrijwel alle gemeenten hebben inmiddels een positief verhuissaldo met de Randstad.

9 reacties

  • Cor Beets

    2 jaar geleden
    Beste mensen die trek uit de Randstad en andere provincies bestaat al meer dan 60 jaar . Ik denk dat in de betuwe alleen al 50 % van de inwoners oorspronkelijk buiten de Betuwe vandaan komen. Ik rijdt taxi met een bus maar van de dag opvangen die we rijden zijn mensen boven de 70 jaar en komt er ongeveer 60% buiten de Betuwe vandaan. Dus stop met die meldingen in de krant met iets wat al jaren gebeurd
  • Geert Loermans

    2 jaar geleden
    @Johann Janssen als jij denkt dat de "randstedelingen" zich verheven voelen dan heb je zeker een mondereaardigheidscoomplex. Ken je trouwens randstedelingen die zich in het Oosten hebben gevestigd? Nee hè.
  • JCAW Willemse

    2 jaar geleden
    Van mij mogen die ouderen ze daar blijven, we kunnen voor onze eigen inwoners al amper genoeg bouwen. Veel jongvolwassenen moeten naar andere gemeentes verhuizen, terwijl ze het liefst in hun eigen omgeving willen blijven. Mentaliteit van de randstad is ook totaal anders. Gezinnen vind ik toch anders, ik gun ieder kind een jeugd hutten bouwen, crossen in de bossen etc.
  • Jaap De Graaf

    2 jaar geleden
    Joepie, moraalridders uit Amsterdam die het ons allemaal wel even komen vertellen.
  • Wilma van Well

    2 jaar geleden
    Lijkt mij goed nieuws voor de verspreiding van de bevolking.
  1. Hoe NS-conducteur Marian omgaat met lastige passagiers: ‘Speel vaak de teleurgestelde tante’
    PREMIUM
    Zinloos geweld
    12

    Hoe NS-conducteur Marian omgaat met lastige passagiers: ‘Speel vaak de teleurge­stel­de tante’

    Het openbaar vervoer stond zaterdagavond om 22.30 uur drie minuten stil nadat vorig weekeinde wéér een conducteur in elkaar werd geslagen. Spugen, dreigementen en messentrekken: het werk van het NS-personeel is er de afgelopen jaren niet leuker op geworden. Hoofdconducteur Marian Boellaard vertelt over de dagelijkse incidenten waar zij en haar collega’s mee van doen hebben. ,,Ik heb een dikke huid gekregen, maar je blijft ook maar een mens.’’