Voetbal4u.com

OFFICIEEL: Philippe Sandler voor drie seizoenen naar NEC

NEC heeft zich versterkt met Philippe Sandler. De mandekker komt transfervrij over van Manchester City en tekent een contract voor drie seizoenen bij de Nijmegenaren.

Afgelopen halfjaar kwam Sandler op huurbasis uit voor Feyenoord, maar daar kwam hij niet verder dan twee duels. De Rotterdammers besloten de optie tot koop dan ook niet te lichten. Eerder stalde City de Nederlander al bij Anderlecht en Troyes. In 2018 verdiende het voormalig jeugdproduct van Ajax de verrassende overstap van PEC Zwolle naar de Engelse grootmacht. Na vier jaar liep hij daar uit contract, waarna hij transfervrij de keus maakte voor NEC.

De Nijmegenaren waren nog op zoek naar een centrumverdediger, na het vertrek van Rodrigo Guth en Cas Odenthal. “Philippe Sandler is één van de meest getalenteerde en veelzijdige verdedigers van Nederland”, klinkt technisch directeur Ted van Leeuwen op de clubwebsite enthousiast over de nieuwe aanwinst. “Groot, snel, elegant, intelligent, kopsterk en uitmuntend aan de bal. Blessureleed in allerlei vormen heeft hem in zijn loopbaan echter parten gespeeld. De medische staf van N.E.C. heeft na een minutieuze keuring het licht met overtuiging op groen gezet: de schade is niet blijvend en via een uitgekiend programma moet Philippe binnen afzienbare tijd speelklaar zijn. Voor N.E.C. een geweldige acquisitie. Voor nu en de toekomst.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *