Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

Real Madrid geeft Eintracht Frankfurt geen schijn van kans en verovert vijfde Europese Supercup

Real Madrid-doelman Thibaut Courtois viert de overwinning in de Europese Supercup.Beeld ANP / EPA

Real Madrid heeft voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis de Europese Supercup gewonnen. De Champions League-winnaar was in het Olympiastadion in Helsinki duidelijk te sterk voor Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt: 2-0.

De Koninklijke is nu samen met FC Barcelona en AC Milan recordhouder. Alle drie de clubs hebben vijf trofeeën in de prijzenkast.

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti koos voor de elf spelers die op 28 mei de basis legden voor de zege op Liverpool (1-0) in de finale van de Champions League. Bij Eintracht Franfurt ontbrak sterspeler Filip Kostic, die zeer waarschijnlijk zijn loopbaan voortzet bij Juventus. 

In Finland waren het de Duitsers die de eerste kans kregen. Daichi Kamada ontsnapte aan de Spaanse defensie, maar Real Madrid-keeper Thibaut Courtois redde. Niet veel later dacht Vinícius Jr. te scoren, maar hij zag zijn inzet door een verdediger van Eintracht Frankfurt van de lijn worden gehaald.

Karim Benzema viert de 2-0, Mario Götze treurt.Beeld AFP

Real Madrid werd sterker en sterker en drukte het overwicht in de 37ste minuut uit op het scorebord. Na een hoekschop hield Casemiro de bal binnen. Hij kopte terug op David Alaba en de verdediger tikte binnen: 1-0. Eintracht moest in de achtervolging, maar kon geen vuist maken, ook niet met invaller Mario Götze.

Real Madrid domineerde en via Karim Benzema besliste de Koninklijke in de 65ste minuut het duel: 2-0. Real Madrid is de opvolger van Chelsea, dat vorig jaar de UEFA Super Cup won.

Spelers van Real Madrid vieren de winst van de Europese Supercup.Beeld AFP