Direct naar artikelinhoud
NieuwsConference League

Van Bommel spreekt niet over eerste en tweede spits

Vincent Janssen (l.) en Michael Frey.Beeld Photo News

Met de komst van grootverdiener Vincent Janssen leek het verhaal van vicetopschutter Michael Frey geschreven bij Antwerp. Anderhalve maand later is niets minder waar. ‘Twee evenwaardige spitsen, dat is uitzonderlijk.’

In het 4-3-3-systeem van Mark van Bommel is geen plaats voor twee spitsen, maar daar ziet de Nederlander geen graten in. Voorlopig lukt het ook perfect om beide heren tevreden te houden. Michael Frey stond telkens aan de aftrap in de competitie, Vincent Janssen neemt de Conference League voor zijn rekening.

De Antwerpse aanhang smult van de aanvallende weelde, net als de coach. “Ze houden elkaar scherp. Het niveau van het elftal blijft hetzelfde, ongeacht wie er diep staat. En natuurlijk wil iedereen spelen, zeker als spits. Je wilt doelpunten maken. Ik heb twee evenwaardige spitsen, dat zie je niet veel bij andere clubs. Het komt haast nergens voor dat ze beiden titularis kunnen zijn. Wij praten niet eens over een nummer één of twee.”

Qua statistieken moet Janssen voorlopig de duimen leggen voor zijn Zwitserse collega. Frey zet de trend van vorig jaar verder en is dit seizoen al goed voor drie goals (twee tegen Mechelen, één tegen Leuven). Janssen moet, op die ene vriendschappelijke goal tegen Dinamo Kiev na, nog wachten op de eerste treffer voor zijn nieuwe werkgever.

Van Bommel: “Frey en Janssen zijn teamspitsen. Ze gaan natuurlijk niet blij zijn als ze niet scoren, maar als ze geen doelpunt maken en we winnen wel zijn ze evenzeer tevreden. Ik ken ook spitsen die blij waren wanneer we met 6-4 verloren als ze zelf vier keer hadden gescoord. Je hebt spitsen, en je hebt spitsen.”

Antwerp - Lillestrom om 19.30 uur